Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.06.2016.

17:24

Krstić iz Efesa prešao u Galatasaraj

Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić napusatio je Efes i pojačao Galatasaraj, potvrđeno je na sajtu istanbulskog kluba.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Krstić iz Efesa prešao u Galatasaraj
Photo by Aykut Akici/EB via Getty Images

Krstić je sa Galatasarajem, koji će naredne sezone nastupati u Evroligi kao pobednik Evrokupa, potpisao jednogodišnji ugovor.

Srpski centar karijeru je započeo u Partizanu iz kog je kao 24. pik na draftu 2002. godine stigao u Nju DŽersi, a nastupao je i za Trijumf, Oklahomu, Boston i CSKA, pre nego što je u junu 2014. stigao u Anadolu Efes..

Za Efes je prosečno beležio 12,8 poena, 5,1 skokova i 1,4 asistenciju po meču, a u junu 2015. na trećoj utakmici protiv Karšijake, doživeo je tešku povredu koja ga je odvojila od terena na šest meseci.

Sa reprezentacijom Srbije ima osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, kao i drugo mesto sa Svetskog prvenstva u Španiji, nakon čega se povukao iz nacionalnog tima.

Turski klub objavio je da je novi član postao i američki košarkaš Austin Daje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve