Nova vest
Košarka

Sreda, 29.06.2016.

11:10

Jokić: Hvala na loptama

Mladi srpski centar Nikola Jokić istakao je igru u odbrani kao važan faktor uoči kvalifikacija za Olimpijske igre.

Izvor: AK

Autor: AK

Jokić: Hvala na loptama
Foto: StarSport

"Orlovi" su dobili sva tri pripremna meča (dva puta Francusku i jednom Grčku) pred turnir u Kombank Areni od 4-9. jula.

"Igrali smo veoma dobro u odbrani. Ginemo jedan za drugog i to je nešto što nas krasi. Sigurno da navijači mogu da budu optimisti pred kvalifikacioni turnir. Imali smo tri meča i ostvarili tri pobede, tako da se nadamo najboljem", rekao je Jokić.

On je bio najbolji pojedinac meča protiv Grčke sa 20 poena i 5 skokova.

"Nije bitno sa kim igramo, pre svega smo važni mi sami sebi. Zahvalan sam saigračima, stvarno su mi delili lopte i Marković, Teodosić i Bogdanović", istakao je Jokić.

Njegov saigrač u reketu Miroslav Raduljica istakao je da igrači prenose između sebe energiju selektora Aleksandra Đorđevića.

"Ove utakmice su bile veoma dobra provera za nas, jer smo se tek skupili i moramo da uključimo nove igrače. Čini mi se da sve to ide mnogo lakše nego ranije. Mi sve više prenosimo između sebe tu Saletovu energiju, koju je on na početku prenosio na nas. Idemo svojim putem, radimo u tišini i svaka sledeće utakmica je najbitnija", zaključio je Raduljica.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju počinje 4. jula, kada se naš tim sastaje sa Portorikom, dok će 6. jula protivnik Srbije biti Angola.

Polufinala su zakazana za 8. jul, dok se finalna utakmica igra 9. jula. Na Olimpijske igre će se kvalifikovati samo pobednik turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve