Nova vest
Košarka

Sreda, 29.06.2016.

09:44

'3x3 basket festival' u Svilajncu od četvrtka

U Svilajncu će u četvrtak i petak biti održan '3x3 basket festival'.

Izvor: B92

Autor:B92

'3x3 basket festival' u Svilajncu od četvrtka

U saradnji sa KSS volonterska organizacija Svilajnac - VOS okupiće takmičare i takmičarke u šest kategorija.

Seniori će se takmičiti na predkvalifikacionom turniru Prvenstva Srbije, igraće i juniori, kadeti, pioniri, devojčice i još jedna kategorija seniora.

Svilajnac već više godina organizuje Basket festival a ove godine od KSS dobijena je licenca za organizovanje predkvalifikacionog turnira u okviru Prvenstva Srbije. Najbolje četvoroplasirane ekipe sa 3x3 turnira u Svilajncu plasiraće se na finalni turnir regiona centralne Srbije gde će se boriti za mesto na državnom prvenstvu.

Nakon finalnih nadmetanja pobednik državnog prvenstva stiče pravo da učestvuje na kvalifikacijama za FIBA World Tour i da se takmiči sa najjačim ekipama Evrope.

'3x3 Svilajnac' će biti održan u četvrtak i petak, 30. juna i 1. jula, na OŠ Jovan Jovanović Zmaj, gde će biti postavljena mobilna podloga za igru 3 na 3, koja svakog vikenda putuje u različite gradove širom Srbije.

Prostor oko terena biće pretvoren u 'basketaško selo' sa sponzorskim štandovima i mestom prijavljivanja.

Zvanični slogan 'Roda 3x3 državnog prvenstva Srbije' je "Na ulici smo najjači!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve