Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.06.2016.

11:25

Partizan za majstoricu uz apel, Zvezda za slavlje

Košarkaši Partizana pokušaće pred svojim navijačima da izbore majstoricu finala košarkaške Superlige, dok će Crvena zvezda imati novu meč loptu.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan za majstoricu uz apel, Zvezda za slavlje
Foto: Starsport

Crno-beli su nakon ubedljivog poraza, a zatim i bolnog poraza trojkom u poslednjoj sekundi uspeli da se podignu i brejkom unesu novu neizvesnot, što potvrđuju i reči Dejana Radonjića, koji kaže da će biti teško slaviti pred protivničkom publikom.

"Znamo šta nas čeka, pokušaćemo da odgovorimo i dobijemo Partizan u sledećem meču. Daćemo sve od sebe da slavimo još jednom, iako smo svesni činjenice da nas čeka težak posao. Kreira se ambijent da je Partizan mnogo slabiji od nas, ali sam i prethodna tri puta najavljivao težak meč, ne zbog pro forme, već jer smatram tako", rekao je Radonjić.

Trener Partizana Aleksandar Džikić kaže da brejk dovodi i do promene pritiska i kod jedne i kod druge ekipe.

"Izborili smo se za još jedan meč pred našim navijačima. To će dovesti do promena u obe ekipe, kada je u pitanju opterećenje i imperativ. Očekuje nas agresivan i kvalitetan protivnik, i moramo da budemo spremni za borbu svih 40 minuta", rekao je Džikić.

Publika je inače u žiži poslednjih nedelja, kazne lete na sve strane, kao i apeli i reakcije klubova. Poslednja u nizu stiže iz tabora crno-belih, koji pozivaju navijače da "svu energiju usmere ka crno-belima, da naprave vrelu atmosferu, ali bez incidenata i vređanja protivnika, inače će klub ponovo biti oštro kažnjen".

"U četvrtom meču finalne serije plej-ofa Superlige, Partizan je večeras ponovo domaćin. Kao i do sada, podrška sa tribina će biti ogroman podstrek za igrače u crno-belim dresovima da svih 40 minuta, još jednom pruže svoj maksimum. I pored zavidnog nivoa organizacije druge utakmice finalne serije, naš klub je za svaki pojedinačni ispad drakonski kažnjen. Takođe, klub je oštro kažnjavan i za pojedinačne ispade kada je domaćin bio naš večerašnji rival", navodi se u saopštenju na sajtu Partizana.

Košarkaši Partizana igraju večeras od 21 čas u hali "Aleksandar Nikolić" kao domaćini protiv Crvene zvezde, četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa Superlige. Zvezda vodi sa 2:1 u pobedama i potrebna joj je još jedna da odbrani titulu, a Partizan bi pobedom nastavio finalnu seriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve