Nova vest
Košarka

Utorak, 31.05.2016.

21:04

Dijamantidis: Blagosloven sam, hvala vam

Legendarni košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis oprostio se u ponedeljak od košarke.

Izvor: B92

Autor:B92

Dijamantidis: Blagosloven sam, hvala vam
Getty images

PAO je u finalu poražen od Olimpijakosa sa 3-1 u pobedama i Dijamantidis karijeru završava na neslavan način, ali on nema za čime da žali.

Tokom 12 godina u Panatinaikosu osvojio je tri Evrolige, 9 titula šampiona Grčke i 10 Kupova. Takođe, sa reprezentacijom je osvojio zlato na EP u Srbiji 2005. godine, kao i srebro na Svetskom prvenstvu 2006.

„Čudna noć i za mene i za ekipu. Sa jedne strane, izgbili smo utakmicu i titulu. Žao mi je. Želim da čestitam Olimpijakosu osvajanje titule. To je težak trenutak za moju ekipu. Za mene su osećanja pomešana. Iznervirao me način na koji smo izgubili utakmicu. Sa druge strane, razmišljam o svom godinama u kojima sam igrao za ovaj tim. Nisam očekivao da ću proživeti sve što sam do sada proživeo. Blagosloven sam. Ono što sam iskusio u Iraklisu je bilo neverovatno, to mi je dalo šansu da prežem u PAO. Svima se zahvaljujem. Tokom ovih 12 godina u Panatinaikosu proživeo sam neverovatne trenutke, trenutke o kakvim svaki sportista mašta. Hvala navijačima Panatinaikosa za ljubav koju su mi pokazali. Hvala im i za posvećenost. Panatinaikos će nastaviti dalje. Ovo je sport. Možda sada deluje loše, ali tako je. Znam da nisam bio najbolji u razgovoru sa novinarima. Ali, imam filozofiju u svojoj glavi kako bi trebalo da izgleda odnos sa novinarima. Hvala vam svima“, rekao je Dijamantidis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve