Nova vest
Košarka

Subota, 28.05.2016.

18:00

Partizan krenuo loše, pa razbio FMP

Košarkaši Partizana u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladali FMP 82:63 iako su na startu meča igrali jako loše i dozvolili gostima da vode.

Izvor: NL

Autor: NL

Partizan krenuo loše, pa razbio FMP
Foto: StarSport

'Crno-beli' su ovom ubedljivom pobedom došli na korak od plasmana u finale, sledeći meč se igra u ponedeljak u Železniku, gde će tim Aleksandra Džikića tražiti pobedu za finale.

Serija se igra na dve dobijene utakmice, a u prvom polufinalu Crvena zvezda je savladala Mega Leks 77: 66.

Meč je krenuo sa nekoliko uzastopnih promašaja, da bi posle četiri poena Marka Tejića tim Slodana Klipe napravio serijom kojom je došao do prednosti. Druga četvrtina je počela takođe neefikasno, ali onda su trojke Adina Vrabca i Novice Veličkovića preokrenule meč.. Sa ta dva pogotka iza linije 6,75 Partizan je izjednačio na 20:20 i od tada je Džikićev tim preuzeo sve konce igre u svoje ruke.

Do poluvremena domaćini su došli do dvocifrene prednosti (37:27), a treća četvrtina je prelomila meč. Igrači FMP-a nisu mogli ništa da pogode, a lopte su u napadu Partizana išle ispod koša. Džamar Vilson je u potpunosti nadigrao rivale u reketu, uz poene nizao je i skokove i 'crno-beli' su došli do prednosti od 18 poena.

U poslednjoj četvrtini takva igra se nastavila, a FMP razloge poraza treba da traži u očajnom šutu iz igre. Za tri poena su pogodili samo pet puta iz 28 pokušaja, a ti pogoci su uglavnom došli kada je meč bio rešen.

Sledeći meč će se igrati za dva dana u Železniku, a Partizan će tada imati "meč loptu" za ulazak u finale.

Tok meča:

Meč je počeo promašajima, a tek posle dva minuta viđeni su prvi poeni kada je Murić pogodio iz okreta. U Partizanu je poene postigao i Vilson, a Marko Tejić je sa četiri uzastopna poena doneo prednost svom timu 8:4. Trener Partizana Aleksandar Džikić probao je tajm-autom da probudi svoje pulene, ali nisu 'crno-beli' uspevali da preokrenu rezultat..

Nervozni Derel Vilijams je u kontri Partizana uspeo da dobije i nesportsku ličnu grešku, a Bursać je dao dobar doprinos sa klupe tako da je na kraju prvog perioda bilo 16:12 za FMP.

Gosti su loše otvorili drugu četvrtinu i dali su samo četiri poena u prvih četiri minuta, što su 'crno-beli' iskoristili. Posle prvih šest promašaja za tri poena Novica Veličković i Adin Vrabac su u uzastopnim napadima pogodili iza linije 6,75 i tako doneli izjednačenje domaćinu 20:20.

Košarkaši Partizana su nastavili sa odličnom igrom i serijom od 17:2 došli su do prednosti, a Murić je posle ukradene lopte propustio šansu za dvocifreno vođstvo. Meč je prekidan dva puta, zbog pogrdnog skandiranja navijača Partizana, ali je na kraju nastavljen.

Filip Čović je upisao svoje prve poene na meču tek dva minuta pre poluvremena i to sa linije slobodnih bacanja, a posle kontre u kojoj je Darel Vilijams fauliran Amerikanac je pogodio oba slobodna bacanja za maksimalnih plus 11. Džamar Vilson je pogodio težak šut preko ruke za 37:27 na poluvremenu.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom ritmu, FMP je promašio 15 trojki pre nego što je pogodio prvu kada je Davidovac šutirao u 22. minutu meča. Džouns je bio nezaustavljiv ispod koša i nanizao je devet poena uz dva ofanzivna skoka i potpuno nadigrao sdvoje direktne čuvare. Tada je Partizan vodio maksimalnih 18 razlike, usledila su dva dobra napada FMP-a, ali je to Murić presekao trojkom.

Davidovac je do kraja četvrtine uspeo da pogodi još jednu trojku, drugu za svoj tim, ali domaćin je svoju prednost i dalje gradio ispod koša. Dominantnom Džounsu se sa nekoliko skokova pridružio i Novica Veličković, na kraju treće četvrtine bilo je 63:41.

Nisu gosti imali snage da se u poslednjem delu meča bar približe rivalu, jedini donekle raspoložen bio je Dejan Davidovac koji je sa nekoliko trojki uspevao da pomogne timu Slobodana Klipe da ne bude poražen još ubedljivije. Napadi FMP-a su bili neorganizovani sa mnogo isforstiranih šuteva, a Partizan je poene postizao iz kontri uz nastavak dominacije pod košem.

Na kraju je Partizan trijumfovao 82:63. i tako došao do prve pobede u ovoj polufinalnoj seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d