Nova vest
Košarka

Petak, 27.05.2016.

19:00

Jović blistao, Zvezda rutinski do 1-0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mega Leks u Pioniru sa 77:66 i poveli sa 1-0 u polufinalnoj seriji Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Jović blistao, Zvezda rutinski do 1-0
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića ostvarila je 15. uzastopnu pobedu protiv tima Dejana Milojevića i sada se nalazi na korak od novog finala.

Zvezda je praktično od početka do kraja utakmice kontrolisala dešavanja na parketu i uz maestralnu igru reprezentativnog plejmejkera Stefana Jovića lako je ostvarila pobedu.

Jović je predvodio šampiona sa 11 poena, 5 skokova i 8 asistencija. Simonović je ubacio 14 poena, Cirbes je dodao 10, Kinzi 9, a Dangubić 8. Na drugoj strani, Zagorac je bio jedini raspoloženi sa 20 poena, 11 skokova i 14 iznuđenih faulova.

Naredni meč igra se na parketu Mega Leksa, a u drugom polufinalu sastaju se Partizan i FMP.

Tok meča:

Mega je, kao što to čini tokom cele sezone, od starta krenula sa agresivnom odbranom po celom terenu.

Zagorac je otvorio duel sa pet poena za goste, ali na drugoj strani su Kinzi i Dangubić brzo doneli Zvezdi prednost. Sredinom prve deonice razigrao se i Jović, pa je Zvezda stigla do osetnije prednosti.

Luka Mitrović je pogodio oba bacanja za 19:11 u 8. minutu, a do kraja prve deonice Mega je smanjila sa linije slobodnih bacanja – 21:18.

Rade Zagorac je pravio mnogo problema odbrani Zvezde i bio je daleko najzaslužniji što šampion regiona i Srbije nije imao veću prednost.

Ipak, na drugoj strani je blistao Stefan Jović, pa je posle njegovih prodora i asistencija Zvezda u 15. minutu stigla do +10 (32:22).

Usledila je velika greška sudija koje nisu priznale silaznu putanju Dangubiću, ali je Simonović trojkom doneo +11 (35:24). Do kraja prvog dela Zvezda je zadržala dvocifreno vođstvo i imala je +13 nakon 20 minuta – 43:30.

U trećoj deonici Zvezda je uspela da zadrži stečenu prednost najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani. Nisu blistali crveno-beli u napadu u tom periodu, ali nisu gostima dozvoljavali lake poene i nijednog trenutka nisu ispustili dvocifrenu prednost, pa su posle 30 minuta vodili sa 56:42.

Do kraja meča nije bilo dileme ko će slaviti. Zvezda je igrala fantastičnu odbranu, u napadu su se razigrali Simonović i Dangubić, pa je razlika otišla i preko 20. U samom finišu Mega je spustila prednost i izbegla debakl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve