Nova vest
Košarka

Utorak, 24.05.2016.

22:16

Radonjić nezadovoljan, Gudurić neizvestan za Megu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegovi košarkaši u polufinalnoj seriji protiv Mega Leksa morati da budu mnogo bolji nego protiv FMP.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić nezadovoljan, Gudurić neizvestan za Megu

"Prvo poluvreme nije bilo dobro, ispod svakog nivoa, a drugo je bilo bolje. Razloge bih zadržao za sebe. U polufinalu ćemo morati da budemo mnogo, mnogo bolji nego što je to bilo večeras jer nas čeka Mega koja je jača nego što je bila", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je kao domaćin pobedila FMP sa 72:67, zauzela prvo mesto u Grupi A i u polufinalu Super lige sastaće se sa ekipom Mega Leks.

"Super liga ide u očekivanom ritmu, na svakih par dana. Jedno poluvreme ne može da donese kod bilo koga promenu kada se gleda ozbiljnost, način igre. Sada samo treba da budemo spremni da protiv Mege odigramo jako dobro, jer jedino tako možemo protiv njih", kazao je Radonjić.

Marko Gudurić nije igrao zbog povrede, a Radonjić je naveo da se nada da će on biti spreman za polufinalnu seriju.

"Sutra će imati pregled, pa ćemo videti precizno. U neku ruku je i preventinvo propustio utakmicu. Nadam se da će biti spreman", kazao je Radonjić.

Kada je reč o oporavljenom kapitenu Luki Mitroviću, trener crveno-belih je rekao da očekuje da on tek sledeće sezone bude na svom nivou.

Utakmicu sa FMP-om posmatralo je samo oko 300 gledalaca, a Radonjić je pozvao publiku da dodje u većem broju protiv Mege.

"Nadam se da će nam navijači pomoći u petak, potrebni su nam, treba nam podrška, borimo se za trofej u domaćem prvenstvu. Očekujem da dodju u broju koji će za nas motivaciono biti jako bitan", rekao je Radonjić i dodao da je bio fantastičan osećaj kada se ekipa pojavila na utakmici fudbalskog kluba pred više od 40.000 ljudi.

Košarkaš crveno-belih Nemanja Dangubić rekao je da očekuje tešku seriju protiv Mege.

"Loše smo počeli, ali smo u drugom poluvremenu došli do ritma, popravili odbranu i nametnuli svoju igru. Zabeležili smo važnu pobedu. Očekujem tešku seriju protiv Mege, kako je bilo s njima tokom cele sezone. Pojačali su se i imaćemo težak zadatak", rekao je Dangubić.

Trener FMP-a Slobodan Klipa rekao je da njegovoj ekipi mnogo znači što će do kraja sezone igrati još bar pet utakmica.

"Zvezda je neuporedivo kvalitetnija, ali ovaj tim FMP-a je veoma gladan, igrači su motivisani i to je naša prednost. Ovo je sigurno najmotivisaniji tim u polufinalu plej-ofa. To je praktično jedina naša prednost u nastavku takmičenja. Cilj smo postigli, polufinale je veliki uspeh. Pokazali smo da imamo talenat, da možemo da se suprostavimo kvalitetnijim timovima, mada ne timovima kao što su Zvezda, Mega i Partizan", rekao je Klipa.

On je dodao da Filip Čović nije igrato zbog distorzije zgloba, ali da se nada da će biti spreman za polufinalnu seriju protiv Partizana.

Košarakaš ekipe iz Železnika Dejan Davidovac rekao je da je zadovoljan nastupom svog tima u hali "Aleksandar Nikolić".

"Dobro smo počeli, igrali čvrsto u odbrani i koncentrisano u napadu. Napravili smo razliku, ali je nismo zadržali do kraja, jer je Zvezda igrala ozbiljnije u drugom poluvremenu", rekao je Davidovac.

On je naveo da FMP ide na pobedu u polufinalnoj seriji protiv Partizana.

"Na svakoj utakmici smo išli na pobedu, tako ćemo i protiv Partizana. Spremićemo se, imamo nekoliko dana", kazao je Davidovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve