Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.05.2016.

22:45

Teodosić: Mislili su da Teo ne može da osvoji...

Plejmejker CSKA Miloš Teodosić bio je razumljivo oduševljen posle osvajanja prve titule prvaka Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Teodosić: Mislili su da Teo ne može da osvoji...
Getty images

Moskovljani su pobedili Fenerbahče sa 101:96 posle produžetka, a Teodosić je bio najkorisniji igrač finalne utakmice sa 19 poena, 7 asistencija i 5 skokova.

Nekadašnji igrač FMP Železnika je tako napokon skinuo kletvu osvojivši titulu Evrolige na svom sedmom završnom turniru.

"Svi oni koji su mislili da Teo ne može da osvoji, eto posrećilo se i meni da osvojim. Iskreno, nisam znao da je ovo ovako jedan lep osećaj i potrudiću se da ubuduće bude još više trofeja", rekao je Teodosić i dodao:

"Radiću još jače da ih osvojim još više. Dali smo sve što smo imali u sebi. Igrali smo dobru odbranu, pokazali smo timski karakter. Ponosan sam na momke, znam koliko smo radili tokom cele sezone., rekao je srpski kapiten.

CSKA je tokom većeg dela meča imao prednost, vodio je i sa 21 poenom razlike, ali je Fenerbahče uspeo da se vrati i odvede utakmcu u produžetak. U dodatnih pet minuta, Moskovljani su bili bolji i na kraju slavili.

"Moglo je da bude malo lakše, ali je ovako sladje. Izgubili smo prednost od 20, ali smo pokazali u završnici da imamo srce i da smo sazreli kao tim i da možemo da igramo i ovako velike utakmice. Oni su u drugom poluvremenu igrali izvanredno u odbrani, a i sudije su im dozvolile u nekim trenucima da igraju prljavije nego što bi smeli... Ali, opet, tako igraju na Nanda (De Koloa) i na mene tokom cele godine, manje-više smo se navikli", rekao je Teodosić za Sportklub.

Plej Moskovljana dodao je da je ponosan na trofej.

"Ni u svojim najvećim snovima nisam mogao da zamislim kako izgleda osvojiti ovaj trofej – tek za nekoliko dana, ako ne i više, bićemo svesni šta smo uradili. Bio sam već deo ovakvih ludih utakmica, ali nažalost sam ih sve gubio. Vredan rad svih ovih godina se isplatio, ponosan sam na ovaj trofej".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve