Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.05.2016.

09:15

Fenerbahče ili CSKA, ko će na krov Evrope?

Košarkaši Fenerbahčea i CSKA od 20 časova igraju finale Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Fenerbahče ili CSKA, ko će na krov Evrope?
Getty Images

Dve ekipe koje su tokom sezone najviše pokazale na kraju će se i boriti za titulu – Moskovljani za svoju sedmu, a prvu od 2008. godine, dok će Fener pokušati da postane prvi turski klub u istoriji koji je postao prvak Evrope.

“Mislim da smo spremni da odigramo veliki meč. Sve ukazuje na to da su ovo dva najbolja tima u Evroligi, ali možda ne bude baš najlepša utakmica. Biće interesantno, očekujem napet meč, a obe ekipe imaju kvalitet da pobede“, kaže Miloš Teodosić, koji igra svoj osmi fajnal-for, još bez titule šampiona Evrope.

CSKA je u polufinalu nadigrao Lokomotivu i tako je konačno probio led posle tri uzastopna poraza na stepeniku pre finala. Igrač utakmice bio je Nando de Kolo sa 30 poena.

“Ostala nam je još jedna utakmica – moramo da se držimo plana i da igramo timski, onda će sve biti u redu. Još ništa nismo uradili, želimo titulu, a za to ćemo morati da budemo agresivni“, kaže Francuz, a nadovezuje se Kajl Hajns:

“Fener preti sa različitih strana – imaju atlete u timu koje mogu i da šutiraju. Moraćemo timski da zaustavljamo njihove centre. Ako bude potrebno, spreman sam da igram koliko god trener traži od mene. Imamo slične sisteme igre, mi ćemo probati da se držimo onoga što smo igrali tokom cele godine“.

Fener je u produžetku izbacio Laboral Kuču u polufinalu, a još jedan dobar meč odigrao je Jan Veseli, možda i najbolji igrač turskog tima ove sezone.

“Nemoguće je spavati posle takve utakmice, ali probali smo da spremimo svoja tela i sada se osećamo dobro. Moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta, a ne kao u polufinalu. Mislim da navijači u polufinalu nisu bili dovoljno glasni, mogu oni to mnogo bolje“, kaže Veseli.

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić kaže da mnogo toga povezuje dva tima koji igraju u finalu.

“Ovo je definitivno sudar najbolje dve ekipe, koje su bile prve u prvoj fazi, Top 16 fazi, a onda su sa 3-0 pobedile u plej-of seriji. Ne verujem ipak da će meč biti previše atraktivan jer su obično finala taktička, čvrsta – biće mnogo preuzimanja, igre jedan na jedan, mnogo detalja koji mogu da budu odlučujući. Bogdanović i ja znamo Teodosića i njegove vrline, ali i on poznaje nas i trenera Obradovića i nas verovatno još bolje. Nema tajni ni između Obradovića i Itudisa, tako da očekujem spektakl“.

Obradović i Itudis 13 godina su zajedno radili u Panatinaikosu, a u međusobnim duelima Grk vodi sa 4-1, kao trener Banvita i sada kada je na čelu CSKA.

Finale se igra od 20 časova, a sudije će biti Luiđi Lamonika, Robert Lotermozer i Damir Javor. Tri sata ranije u borbi za treće mesto sastaju se Lokomotiva i Laboral Kuča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve