Nova vest
Košarka

Utorak, 10.05.2016.

19:04

Jednoglasno: Kari je MVP!

Bek Golden Stejta Stef Kari osvojio je MVP nagradu u NBA ligi drugu godinu u nizu, a postao je prvi igrač koji je jednoglasno dobio ovo priznanje.

Izvor: B92

Autor:B92

Jednoglasno: Kari je MVP!

Na drugom mestu je prema očekivanjima igrač San Antonija Kavaj Lenard, dok je LeBron Džejms treći. Tandem Oklahome Rasel Vestbruk i Kevin Durent zauzeli su četvrtu i petu poziciju. Šesti je Kris Pol, a sedmi Drejmond Grin.

Fantastični bek Voriorsa odigrao je još jednu sezonu iz snova i bio je najzaslužniji što je Golden Stejt postavio rekord u regularnom delu sezone sa 73 pobede.

Ove sezone beležio je 30,1 poen, 5,4 skokova i 6,7 asistencija po meču uz sjajnih 50,4% iz igre i 45,4% za tri poena.

Kari se tako pridružio Timu Dankanu, Bobu Petitu, Karlu Melounu i Stivu Nešu koji su takođe po dva puta osvajali nagradu namenjenu najkorisnijem igraču lige.

Rekorder je Karim Džabar sa šest priznanja, Majkl Džordan i Bil Rasel imaju po pet, Čembrlen i Džejms po četiri, a Mozes Meloun, Lari Bird i Medžik džonson po tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve