Nova vest
Košarka

Utorak, 10.05.2016.

17:45

Jednoglasno: Svi klubovi uz ABA ligu

Na sastanku borda ABA lige jednoglasno je odlučeno da klubovi ostaju uz regionalno takmičenje.

Izvor: MN

Autor: MN

Jednoglasno: Svi klubovi uz ABA ligu
Starsport

Zajednički stav klubova je da i dalje nastupaju u tom takmičenju, nevezano za eventualne kazne i suspenzije FIBA.

Iz FIBA nije stigao nijedan dokument o ukidanju ABA lige, a tek ako i kada takav dokument bude stigao, Skupština lige će reagovati. Klubovi su takođe zadržali podršku takmičenju u Evroligi i Evrokupu, osim Cibone koja je za Ligu šampiona pod okriljem FIBA.

To je na sastanku u hotelu 'Crown Plaza' u Beogradu potvrdio predsednik lige Dragan Bokan.

"Dosta se spekulisalo poslednjih dana o budućnosti ABA lige, ali mi smo jedinstveni, bez obzira šta se priča. Moram da napomenem da imamo jednu stabilnu finansijsku situaciju i nadam se da će biti još bolja u narednim godinama. Od svih predstavnika klubova smo sada čuli da im je najvažnije igranje ABA lige, što je interes svih u regionu", rekao je Bokan.

On je dodao da će biti poslato pismo svim nacionalnim savezima kako bi se zajednički razmotrila situacija, a liga još više unapredila, kako bi u budućnosti postala jedna od najboljih projekata u ovom delu Evrope.

Prvi čovek Crvene zvezde i potpredsednik ABA lige Nebojša Čović istakao je da će ABA liga pokušati da reši nesporazume sa Savezima.

"Znamo da niššta nismo krivi, niti mislimo da su Savezi nešto pogrešili. Oni se nalaze u jednoj nezavidnoj situaciji i mi ih razumemo. Ako ne budemo mogli da dođemo do dogovora onda postoje ustanove, odnosno sudovi na kojima će se to rešiti", rekao je Čović.

Komesaru ua suđenje Alešu Kamnikaru istekao je ugovor, a tek će biti poznato ko će biti njegov nasednik na toj funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve