Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.05.2016.

13:55

FIBA ne priznaje ABA ligu!

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) ne priznaje više ABA ligu u ovom obliku, objavljeno je na sajtu te organizacije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

FIBA ne priznaje ABA ligu!
Foto: Getty images

Izvršni komitet FIBA sastao se u Parizu i raspravljao o odgovorima koje je dobila od 14 nacionalnih federacija, nakon što je zapretila suspenzijama, jer su tamošnji klubovi odlučili da igraju Evrokup.

Konstatovano je da su federacije učinile sve da reše problem sa FIBA, ali i od pojedinih odlučila da dobije garancije da će postupiti kao što su dostavile u pismu FIBA.

Krovno telo evropske košarke je pored ove odluke, istaklo da će tražiti odgovore i garancije od nacionalnih saveza, ali i od predstavnika onih liga i klubova koji nisu prisustvovali sastanku 29. aprila.

Izvršni komitet FIBA ponovo će zasedati 14. maja, dok bi ranije trebalo da bude sastanak te organizacije sa Evroligom u Minhenu.

Podsetimo, ABA liga je ranije potpisala trogodišnji ugovor sa Evroligom prema kojem bi imala jedno mesto u najjačem evropskom takmičenju i tri u Evrokupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d