Nova vest
Košarka

Sreda, 27.04.2016.

20:40

Galatasaraju Evrokup i Evroliga!

Košarkaši Galatasaraja osvojili su ovogodišnje izdanje Evrokupa i direktno obezbedili plasman u Evroligu sledeće sezone.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Galatasaraju Evrokup i Evroliga!
Starsportphoto

Galatasaraj je u finalnom dvomeču savladao Strazbur – u prvom meču Francuzi su slavili 66:62, ali je u Istanbulu turski tim bio bolji rezultatom 78:67.

Ovo je Galati prvi međunarodni trofej u klupskoj istoriji kojim su dobili i dodatni bonus jer šampion drugog po jačini takmičenja u Evropi, sledeće sezone ide direktno u Evroligu.

Domaći tim je u revanšu imao konstanto vođstvo – posle prve četvrtine ekipa Ergina Atamana vodila je 11 razlike, ali su gostujući igrači u nastavku smanjivali razliku.

U poslednji period Turci su ušli sa šest poena prednosti, što je značilo da prolaze dalje i do sredine četvrte deonice imali kontrolu. Zahvaljujući dominaciji Stefona Lazmena u reketu vodili su 70:60, ali je konfuzna igra u poslednja tri minuta mogla da ih košta pobede.

Međutim, i na drugoj strani Kolins i Kembel nisu mogli da pronađu rešenja, prebrzo su ispucavali trojke i propustili priliku da razliku smanje da četiri i manje poena.

U pretposlednjem napadu bila im je potrebna trojka da bi sveli utakmicu na jedan posed, izgubili su loptu i u kontri je Sinan Guler lagano položio za veliko slavlje prisutnih u hali Abdi Ipekči.

Upravo je Lazme bio prva figura meča, pošto je postigao 16 poena i imao 10 skokova, dok je isti broj poena i 5 uhvaćenih lopti imao Erik Mekkolum, koji je nedavno proglašen za MVP Evrokupa. Guler je duel završio sa 14 poena, 8 skokova i 6 asistencija, a srpski internacionalac Vladimir Micov dodao je 7 poena i 5 uspešnih dodavanja.

S druge strane, u ekipi Vensana Kolea najzapaženiji je bio Mardi Kolins sa 16 poena, 4 skoka i 5 asistencija, a pratio ga je Luis Kembel sa 10. Bangali Fofana se zaustavio na 9 poena, jednim više od Romena Duporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve