Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.04.2016.

17:33

Fener umalo ispustio +24 i prednost nad Efesom

Fenerbahče je savladao Efes u velikom turskom derbiju, ali neće biti zadovoljan konačnim rezultatom jer je propustio priliku da ima bolji međusobni skor.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Fener umalo ispustio +24 i prednost nad Efesom
Photo by Aykut Akici/EB via Getty Images

Košarkaši koje vodi Željko Obradović ispustili su prednost od 24 poena i na kraju slavili rezultatom 73:69.

Na taj način, ostali su na drugoj poziciji sa 46 bodova, dva manje i meč manje od današnjeg protivnika, ali u slučaju istog broja bodova, Efes će biti na čelu jer je prvu utakmicu dobio sa 93:84.

Ekipa Dude Ivkovića bolje je otvorila meč – povela je sa 6:0 i činilo se da može da parira Feneru, ali je onda usledila furiozna serija i prvo poluvreme je završeno rezultatom 44:23 za domaće.

Bogdan Bogdanović je početkom drugog poluvremena pogodio trojku za 52:28 i tada se činilo da momcima u plavim dresovima predstoji katastrofa. Međutim, desilo se potpuno suprotno – gosti su na krilima Darija Šarića i Diblera postepeno smanjivali razliku i u poslednju deonicu ušli sa minusom od 11 poena.

I četvrti period Efes je dobio, ali u finišu nije imao snage za potpuni preokret, pa je Fenerbahče trijumfovao u njihovom drugom prvenstvenom duelu.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Pero Antić i Ali Muhamed sa po 15 poena, dok je Bogdanović imao poen manje. Reprezentativac Srbije je za skoro 36 minuta na parketu šutirao 3-5 za dva, 2-8 za tri i za zabeležio po 4 skoka i asistencije. Nikola Kalinić na terenu je proveo 22 minuta i nije se proslavio – po dva poena (1-2 za dva, 0-1 za tri), uhvaćene lopte i asistencije.

S druge strane, dominirao je Šarić sa 19 poena i 9 skokova, a najbolje su ga pratili Braun sa 11 poena i Grejndžer koji je dodao 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve