Nova vest
Košarka

Petak, 22.04.2016.

21:06

Peković: Idemo na sud, ako FIBA ne promeni odluku

Predsednik Partizana Nikola Peković rekao je da smatra da će tužba biti neminovna ako FIBA Evropa ostane pri stavu o suspenzijama.

Izvor: JT

Autor: JT

Peković: Idemo na sud, ako FIBA ne promeni odluku
Starsportphoto

Vladajuće telo evropske košarke suspendovalo je 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva 2017. godine, uključujući i Srbiju, zbog toga što će klubovi iz zemalja iz kojih dolaze igrati Evrokup, dok sa igranjem u Evroligi ne postoje nikakvi problemi.

Partizan je odlučio da igra Evrokup uprkos najavljenoj suspenziji od strane Košarkaškog saveza Srbije.

Mi nećemo da trpe ni Košarkaški savez Srbije, ni Partizan. Razgovarali smo i odlučili da zadržimo pravo da igramo Evrokup. O eventualnim posledicama razgovaraćemo kad budemo znali šta je FIBA definitivno odlučila... Mislim da će tužba biti neminovna, ako Fiba ostane pri ovoj odluci. To će morati da se završi na sudu, van košarkaških terena”, rekao je Peković za televiziju N1, “Verujem da se neće završiti na ovome, biće tu nekih ustupaka i prolonigranja, videćemo”.

FIBA Evropa Evrokup vidi kao pretnju svojoj Ligi šampiona, koja bi od naredne sezone trebalo da bude pandan Evroligi.

U četvrtak je bio Upravni odbor koji je jednoglasno doneo odluku da se igra Evrokup. Međutim, još nije doneta nijedna zvanična odluka prema kojoj bismo mi mogli da odlučujemo. Za sad stvari stoje tako”, rekao je Peković.

Peković je naveo da bi Partizan bio u velikim problemima ako ne bude igrao u tom takmičenju.

Imamo veliku želju da ove godine izađemo u Evropu zbog mnogo stvari, prvenstveno zbog sponzora. Igranjem Evrokupa imali bismo velike šanse da dovedemo neke sponzore”, naveo je Peković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve