Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.04.2016.

22:42

EL: Lokomotiva izborila majstoricu u Barseloni!

Košarkaši Lokomotive Kubanj pobedili su Barselonu sa 92:80 posle produžetka izjednačili na 2-2 u seriji i izborili majstoricu u četvrtfinalu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: Lokomotiva izborila majstoricu u Barseloni!
Getty Images

Ruski klub je tako vratio brejk Kataloncima, koji su propustili šansu da obezbede plasman na ‘fajnal for’ u Berlinu, što su posle tri utakmice učinili moskovski CSKA, Laboral Kuča i Fenerbahče.

Peta, odlučujuća utakmica serije, biće odigrana narednog utorka u Krasnodaru od 19 časova.

Lokomotivu je predvodio fenomenalni Rendolf sa 28 poena (8/13 za dva, 3/4 za tri, 3/4 za dva) i sedam skokova, Klaver jeimao dabl-dabl učinak od 17 poena i 10 uhvaćenih lopti, a Dilejni je dodao 15 poena.

U redovima Barselone najefikasniji je bio Huan Karlos Navaro sa 19 poena, a pratio ga je Tomić sa 18 poena i šest skokova. Dvocifren je bio još Perperoglu sa 13 poena.

Barselona i Lokomotiva su odigrale utakmicu punu preokreta, koja se činila odlučenom pred sam finiš, da bi Huan Karlos Navaro sjajnim košem doneo izjednačenje i produžetak katalonskom timu dve sekunde pre kraja. Iako su gosti tražili tajm-aut i imali spremnu akciju za Malkolma Dilejnija, on je promašio šut za tri poena, pa je utakmica ušla u produžetak.

Ono što su propustili gosti u regularnom delu utakmice, nadoknadili su u dodatnih pet minuta, pošto su sve vreme kontrolisali rezultat, a razlika kojom je završen susret govori u prilog tome. Najzaslužniji za trijumf ‘Lokosa’ bio je Entoni Rendolf, koji je u produžetku postigao deset poena i režirao sjajan preokret posle Navarovog koša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve