Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.04.2016.

19:55

KS Litvanije: FIBA obećava novac koji nema

Predsednik Košarkaškog saveza Litvanije rekao je da i pored toga što je FIBA suspendovala tu zemlju sa EP, Lijetuvos Ritas i Žalgiris neće biti izbačeni iz lige

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

On ističe da postoji mogućnost osnivanja oragnizacije koja neće imati veze sa FIBA, ali da velika borba tek predstoji.

Remigijus Milasius kaže da FIBA obećava novac koji nema, a da klubovi ne žele takvu Ligu šampiona.

“Ovakva odluka ne tiče se samo Litvanije, već cele Evrope. Slažemo se da je potrebno da se prevaziđu svi problemi, ali moguće je i da napravimo odvojenu organizaciju, u kojoj FIBA neće imati nikakav uticaj. Ali proces je dug, još ima vremena. Svakog minuta sam u kontaktu sa Žalgirisom i Ritasom, ovi klubovi nikada neće napustiti Savez. FIBA je za Ligu šampiona obećala mnogo novca koji čak ni nema. Svi klubovi žele da igraju tamo gde je novac, a FIBA ga nema. Nemaju čak ni sponzora, dok Evroliga ima sponzora koji donosi novac”, rekao je Milasius.

Fiba Evropa je prošle nedelje suspendovala 14 zemalja sa Evropskog prvenstva, zbog toga što su podržale Evrokup i najavila je da će od od Fiba tražiti da ta suspenzija važi i za globalne događaje, kao što su Olimpijske igre i Svetsko prvenstvo.

Nekadašnji litvanski plejmejker, a sada trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičus ’prozvao’ je legende evropske košarke povodom sukoba FIBA-Evroliga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve