Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.04.2016.

23:51

Radonjić: Top 8 bila nemoguća misija, mi ostvarili

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić smatra da je serija sa CSKA u četvrtfinalu Evrolige pokazala kvalitet njegovog tima, uprkos tri poraza.

Izvor: AK

Autor: AK

Radonjić: Top 8 bila nemoguća misija, mi ostvarili
Foto: StarSport

"Armejci" su nakon dve pobede u Moskvi slavili i u Beogradu 78:71 i plasirali se na F4.

"Tri meča koja su pokazala da ovogodišnji nastup koji je bio vrlo interesantan može da se okarakteriše na kraju kao zaslužen, da smo imali priliku da se borimo sa velikim timom. Imali smo veliku želju da slavimo, oni su pokazali kvalitet i slavili", rekao je Radonjić.

Radonjić smatra da Zvezda nije napravila korak napred u odnosu na prošlu sezonu, već mnogo više.

"Sezona je bila takva da nam je razmišljanje o Top 8 bila nemoguća misija u početku, ali uspeli smo da se izborimo sa svim nedaćama, uđemo u 16 i četvrtfinale. Hvala publici koja je bila fantastična, okrećemo se narednim okršajima i finalu sa Megom koja je ostvarila fantastičan rezultat, a mi sa ambicijom a pokažemo da smo bolji od njih. Moram da budem ponosan", dodao je trener Zvezde.

Crveno-beli su u sva tri meča dobro parirali Moskovljanima, ali nisu uspeli da slome rivala u Areni.

"Analizirajući meč, ima tu mnogo detalja od početka meča, drugog dela igre, gde smo bili u prilkici da steknemo prednost, oni su uzeli stvari u svoje ruke, ali se nismo predavali, a oni su svojim kvalitetom u finišu uradili šta je potrebno da bi slavili. Pričajući o statistici to može da se sagleda lako, ali mi smo uspeli da još jednom odigramo dobru odbranu protiv tima koji prosečno beleži 92 poena, u napadu nam je falilo raspoloženja da bi jedan veliki meč mogao da se dobije. Može da se analizira šut ili nešut, dali smo maksimum, da li je moglo nešto ili nije, igrali smo protiv CSKA, a svi dobro znamo ko je to i ko su oni. Šteta što nismo uspeli da slavimo, žao nam je, dali smo sve od sebe, pošli smo u Moskvi sa očekivanjima da ćemo onako dobro izgledati", objasnio je Radonjić.

Iza Zvezde je turbulentna sezona, pre svega u Evropi.

"Opet moram da se vratim i ponovim što sam već rekao, što je za trenera mnogo bitno da smo imali težak period u kojem smo morali da vodimo borbu za osam, jedini smo imali. To nas je koštalo, pa sam očekivao da će doći do određenih problema koje su bile mnogo veće nego očekivano, ali iz tog perioda posle Lokomotive uspeli smo da se konsolidujemo, da nas ima dovoljno na treninzima, da radimo da bismo ovako izgledalo protiv CSKA. Sa strane je lako analizirati, ali u Sali nije jednostavno, ovaj tim koji je bio večeras – gudurić nije spreman, Luka takođe, to je nešto što nas prati cele sezone, ali ćemo pokušati da ispunimo svoje ciljeve. Bitno nam je da imamo sve igrače tu, ne znam koji nam je ovo meč ove sezone, uz sve pritiske, probleme, svaki nam je bitan da do kraja možemo da iznesemo dugu i napornu sezonu", zaključio je crnogorski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve