Nova vest
Košarka

Subota, 16.04.2016.

17:56

Đilas: FIBA nas je suspendovala

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas potvrdio je novinarima da je FIBA Evropa isključila Srbiju sa Evropskog prvenstva 2017. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Đilas: FIBA nas je suspendovala
Foto: StarSport

On je dodao da postoji mogućnost da se Srbiji oduzme i domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

"Ta odluka je duboko pogrešna, loša i ništa dobro ne može da donese", rekao je Đilas novinarima u Beogradu.

FIBA Evropa je u petak veče poslala dopis Košarkaškom savezu Srbije i drugim nacionalnim savezima sa odlukom o suspenziji.

"Situacija jeste nezgodna i nepoštena i svaka druga, ali posao mene kao predsednika jeste da štitim interese srpske košarke, a za mene je najviši interes košarke interes reprezentacije. Uz poštovanje prema svim klubovima, važni su i Evroliga i Evrokup, ali pamte se Olimpijske igre i medalje sa njih", rekao je Đilas.

KSS ima rok do 20. maja da dokaže da srpski klubovi neće igrati u Evrokupu, ukoliko žele da suspenzija bude ukinuta.

"Trenutno se vodi spor između Evrolige i FIBA, pošto su tužili jedno drugo. Ako mene pitate, ja ne mislim da je ova odluka zasnovana na nekom velikom pravu i statutu FIBA, ali dok mi to dokažemo. Bojim se da bi bilo kao sa nekim drugim stvarima u našoj istoriji u poslednjih 20 godina, kad nam se svašta dešavalo, a posle se pokazalo da to nije bilo tako", rekao je Đilas.

Đilas je rekao da će se sledeće nedelje održati sastanak srpskih klubova i drugih nacionalnih saveza da bi se odlučilo o daljim koracima.

"Razgovaraćemo sa klubovima, predočićemo im situaciju, koja je teška. Ja mislim da ne postoje u Srbiji interesi jednog ili drugog ili trećeg kluba, postoji samo interes srpske košarke, a interes srpske košarke je da ova generacija momaka koja to zaslužuje bude na Olimpijskim igrama", rekao je predsednik KSS.

Đilas je pomenuo i da u regionalnim savezima postoji neslaganje i da odluka ABA da se prikloni Evroligi dovodi u pitanje i budućnost tog takmičenja, odnosno njenog formata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve