Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.03.2016.

23:00

Mahmuti: Ne znači nam rezultatski, ali...

Trener Darušafake Oktaj Mahmuti rekao je da je njegova ekipa sjajnom odbranom u drugom poluvremenu stigla do velike pobede nad Crvenom zvezdom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Mahmuti: Ne znači nam rezultatski, ali...
Starsportphoto

Zvezda je poražena od Darušafake 80:61 pred 18.000 navijača u Kombank arena, u meču 13. kola grupe E Top 16 faze Evrolige.

Srpski i regionalni šampion tako je propustio priliku da se kolo pre kraja plasira u Top 8 fazu Evrolige, a novu priliku za istorijski uspeh imaće protiv Cedevite u Zagrebu narednog petka.

Crveno-beli sada imaju sedam pobeda i šest poraza, a dalje mogu i u slučaju da prvoplasirani Fenerbahče u petak savlada Anadolu Efes kod kuće.

“Ušli smo u utakmicu pre svega pokušavajući da kontrolišemo ritam. Nismo dozvolili Zvezdi da lako poentira u prvom poluvremenu, a u dtugom smo bili konkretni u odbrani. Oslonili smo se na kontranapade, iskorišćene napade i na kraju smo ostvarili veliku pobedu”, rekao je Mahmuti.

Darušafaka, koja je bez šansi za prolaz ostala još pre nekoliko kola, sada zauzima šesto mesto sa četiri trijumfa i devet neuspeha.

“Sigurno da nam trijumf rezultatski ne znači, ali nam znači za samopouzdanje i veru u ono što radimo, to je veoma dobro za nas. S druge strane, navijači su se skupili da proslave Zvezdin ulazak u Top 8, ali se to nije desilo. Sportski smo odigrali, ali im ja želim taj plasman naredne nedelje”, dodao je turski trener.

On nije želeo da preuzme zasluge za ovaj uspeh već je naglasio timski duh cele ekipe.

“Sigurno nije moja pobeda, pobede i porazi su naši, to nema veze sa mnom, svako je dao svoj maksimum, i igrači i ja. To su utakmice i zato je draž sporta i košarke”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve