Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.03.2016.

22:51

Radonjić: Bio sam u pravu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da je bio u pravu kada je upozoravao na oprez uoči meča sa Darušafakom.

Izvor: B92

Autor:B92

Radonjić: Bio sam u pravu
StarSport

Crveno-beli su imali šansu da pobedom nad turskim timom overe plasman u plej-of, ali su podlegli pritisku i izgubili 80:61 u Areni.

"Ono što sam pričao pre meča, dosta toga sam bio u pravu, ako ne i sve. Definitivno je period utakmica bez treninga ostavio traga, pokušaćemo da se dignemo da bismo bili na nivou kao cele sezone", rekao je Radonjić.

Ekipe su bile u egalu do trećeg perioda kada su Turci napravili seriju 23:4 i prelomili utakmicu.

"Bili smo bolji, mi smo krenuli dobro u meč, motivisano, sa dobrim stvarima u odbrani i napadu, ali nismo valorizovali sve to i Darušafaka je dobrom igrom držala dobar ritam i rezultat. Taj period kada smo mi mogli do prednosti, nismo iskoristili, kvalitet njihove igre ukazivao na to da će nastaviti tako da igraju", objasnio je trener Zvezde.

"Pokušali smo sve da izgleda drugačije, imali smo malo igrača koji su bili dobri, mnogo više onih koji su igrali ispod nivoa. U trenucima kada je Darušafaka sticala prednost, mi smo pravili greške, uz iskustvo imali dodatnu stabilnost da bi mogli da kontrolišu rezultat, promašeni penali, koš uz bacanje, uzeli su stvar u svoje ruke, a mi ispali iz toga", dodao je Radonjić.

Crveno-beli su odigrali jedan od najslabijih mečeva ove sezone.

"Mi smo pokušavali da se podignemo u oba pravca, da odigramo i steknemo prednost, ali smo brzo padali i gubili lopte u nekim situacijama koje bi se mogle okarakterisati kao neiskustvo. Oni igrali dobru odbranu, ali smo i mi radili pogrešne stvari. Oni su držali kontrolu meča", istakao je crnogorski stručnjak.

Zvezda u poslednjem kolu gostuje u Zagrebu.

"Moramo da se spremimo za Cedevitu. Evroligu smo odigrali sjajno do sada, večeras loše, spremamo se za Cedevitu, da tamo ostvarimo pobedu. Hvala navijačima na podršci", zaključio je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve