Nova vest
Košarka

Utorak, 15.03.2016.

16:41

Jutarnji: Pritisci iz Zvezde na ABA ligu

Početak polufinalne serije u ABA ligi doneo je mnogo bure, a hrvatski ’Jutarnji list’ oglasio se u utorak tekstom da Crvena zvezda ruši ABA ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Jutarnji: Pritisci iz Zvezde na ABA ligu
Screen shot 'Jutarnji list'

U tekstu pod naslovom „Kada će Hrvati poručiti zvezdašu Čoviću: Dosta je“ hrvatski portal preko neimenovanog izvora tvrdi da crveno-beli zbog svojih interesa žele da unište regionalno takmičenje.

„Čoviću, nećeš uništiti ligu zbog svojih interesa. Izađi iz lige ako ti ne odgovara. Možemo i bez tebe“, citira ’Jutarnji list’ neimenovani izvor iz hrvatskog šampiona.

B92 je u nedelju objavio informaciju da je rukovodstvo regionalnog takmičenja redukovalo rang listu sudija pred plej-of, kao i da će u prvom meču u Pioniru duel između Crvene zvezde i Cedevite suditi Damir Javor koji je u duelu ovih timova na startu lige oštetio grubo crveno-bele zbog čega je i suspendovan.

Jedno je sigurno, iza svega stoji sukob FIBA i Evrolige. U utorak je Košarkaški savez Srbije na čelu sa svim klubovima i predsednikom Draganom Đilasom zatražio od klubova ABA lige da se izjasne da li su za FIBA ili takmičenja Evrolige.

Crvena zvezda se opredelila za koncept Evrolige, a predsednik tog takmičenja Đordi Bertomeu je gostujući u Beogradu potvrdio da je ABA liga dobila ponudu od jednog mesta u Evroligi i minimum tri mesta u Evrokupu naredne sezone.

S obzirom na spisak pozvanih klubova na sastanak, odnosno da među prisutnima neće biti Budućnosti i Mega Leksa, između redova se može pročitati da će pobednik polufinalnog duela između Crvene zvezde i Cedevite u ABA ligi igrati i Evroligu naredne sezone jer Budućnost i Cedevita ne ispunjavaju uslove tog takmičenja.

U svakom slučaju, sledi burna plej-of serija zmeđu beogradskog i zagrebačkog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve