Nova vest
Košarka

Nedelja, 14.02.2016.

09:45

Hrvati Đokovića i 'delije' uporedili sa Šimunićem

Hrvatski mediji osudili su navijanje Novaka Đokovića i pristalica Crvene zvezde na meču Evrolige protiv Cedevite u ’Pioniru’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Hrvati Đokovića i 'delije' uporedili sa Šimunićem
Starsportphoto

Izabranici Dejana Radonjića pobedili su tim iz Zagreba, napravili su veliki korak ka plasmanu u TOP 8 fazu – 94:74.

Međutim, pojedini mediji u Hrvatskoj smatraju da nije u redu da Šimunić budi kažnjen neigranjem na Svetskom prvenstvu zbog pevanja sa navijačima pesme za „Dom spremni“, a da Zvezda prođe bez kazne jer su tokom utakmice sa Cedevitom pevane pesme koje vređaju dostojanstvo Hrvata. Naravno da se navodi i da je jedan od stihova „Svud su straže, svud su straže đenerala Draže...“.

„Sportske novosti“ pokrenule su lavinu naslovnom „VIDEO: ORGIJE PRIMITIVIZMA Đoković protiv Cedevite pjevao četničke pjesme!?“.

„Navijači su i protiv hrvatskog šampiona dali dodatni podsticaj domaćim igračima. Svaki je dao poslednji atom snage pred 7.000 navijača, među kojima je bio i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Međutim, u celoj priči postoji ’problemčić’. Recimo, ambijent u kojem se pevaju četničke pesme – kompletan ’Marš na Drinu’ (nekoliko strofa), ili pozivanje na linč ’ustaša’, koje je ’lepo videti opet’ kako bi im se radile razne stvari, vrlo teško možemo nazvati sjajnim ili fantastičnim“, pišu Sportske novosti.

Osim toga, Novaka Đokovića kazniti barem novčano jer je i on učestvovao u navijanju.

„I zato, ako je Džo Šimunić zbog svoje gluposti na ’Maksimiru’ suspendovan sa Svetskog prvenstva, Crvena zvezda bi trebalo da bude izbačena iz Evrolige zbog onoga što njeni navijači pevaju, a ATP bi trebalo barem novčano da kazni Novaka Đokovića koji je takođe primećen da peva ’stražama generala Draže...“, dodaju hrvatski mediji.

Ono što nama nije jasno jeste to što je u svim vestima postavljen video Đokovića koji peva pesmu „Vidovdan“, a koja nema nikakve veze sa Hrvatskom.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d