Nova vest
Košarka

Nedelja, 14.02.2016.

09:00

Holden: Svi skauti znaju za Gudurića

Bio je jedan od najboljih američkih igrača u Evropi, sa CSKA je osvojio dva evroligaška trofeja i Rusiji je doneo zlatnu medalju na Evrobasketu 2007.

Izvor: SO

Autor: SO

Holden: Svi skauti znaju za Gudurića
Starsport

Sada je skaut za Detroit Pistonse i u tom svojstvu Džon-Robert Holden došao je u Beograd na utakmicu Crvena zvezda – Cedevita, što je bila prilika za novinare da porazgovaraju sa uvek pristupačnim Amerikancem.

“Došao sam da posmatram mlade igrače – mnogo je dobrih mladih igrača u obe ekipe, želim sve da ih vidim, ali nisam ovde ni zbog koga posebno“, počeo je Holden, a na molbu da prokomentariše Marka Gudurića, rekao je:

“Naravno, svi u SAD znaju ko je on. Možete da pitate bilo kojeg skauta ovde i svi znaju ko je Gudurić, ali mislim da ima još dobrih igrača“.

Holden smatra da je Evroliga ove sezone dosta neizvesnija i da Zvezda može da se plasira u Top 8.

“Ove sezone je mnogo odličnih timova, ne postoji velika razlika u kvaltetu, nije kao da ima četiri ekipe koje su vidno iznad svih. S obzirom na domaći teren koji poseduje, mislim da Zvezda ima dobre šanse da se plasira dalje, ali imaju ih i drugi“.

Holden je u CSKA proveo devet godina i dva puta je bio prvak Evrope – 2006. i 2008. godine, a ’Armejci’ od tada nisu bili najbolji tim na Starom kontinentu.

“Mislim da CSKA ima dobar tim, ali kada dođe do fajnal-fora, onda samo jedna utakmica odlučuje. Oni su na toj prepreci padali, ali mislim da su sazreli, pre svih De Kolo, a mislim da će im u ključnim periodima sezone pomoći i to što možda nemaju toliko zvezda u timu kao nekih ranijih godina. Imaju dobre šanse za titulu“.

Sada radi kao NBA skaut, a celu igračku karijeru proveo je u Evropi – teško da ima pozvanijeg čoveka da prokomentariše koji su najveći problemi ovdašnjim igračima kada odu preko Atlantika.

“Ono što je Evropljanima najteže u NBA jeste što su svi atletski izuzetno spremni, svi su brzi, dugi i jaki. Ovde imaš po dvojicu-trojicu atleta u svakoj ekipi – npr. Vestbruk, koji igra pleja, snažniji je od centara u Evropi, i to je najveća razlika. Ipak, Evropljani uvek imaju dobru osnovu i ne moraju na tome da rade, ali uvek je potrebno neko vreme da se naviknu na tempo u NBA“.

Za kraj, pitali smo 39-godišnjeg Holdena da li mu sada, pet godina posle povlačenja, nedostaju mečevi.

“Naravno, pogotovo kada se dođe u atmosferu kao što je ova – navijači mogu da ti zvižde sve vreme, ali ako si dobar, na kraju će to znati da cene. Takav osećaj ne može da se zameni u životu. Ne nedostaju mi obične utakmice, ali igrati ovde ili sa Panatinaikosom, Makabijem, u takvim dvoranama, to kao košarkaš jednostavno obožavaš“, zaključio je Holden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve