Nova vest
Košarka

Petak, 12.02.2016.

22:42

EL: Učenik bolji od učitelja u Atini

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Anadolu Efes sa 83:78 u poslednjoj utakmici sedmog kola grupe E Top16 faze Evrolige.

Izvor: JT

Autor: JT

EL: Učenik bolji od učitelja u Atini
Starsportphoto

Trener Atinjana Aleksandar Đorđević tako je izvojevao pobedu nad jednim od svojih učitelja, pošto na klupi gostiju iz Istanbula sedi njegov bivši selektor Dušan Ivković.

PAO i Efes su odigrali veoma zanimljivu utakmicu, koju je domaći tim rešio zahvaljujući boljoj igri u drugom i trećem periodu. Gosti su bolje ušli u utakmicu, Atinjani su se potom probudili, a Ivkovićevi igrači na kraju nisu uspeli da dođu do preokreta, iako su pokušavali.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Miroslav Raduljica sa 23 poena i osam skokova za 27 minuta. Nik Kalates je dodao 12 poena, šest asistencija i pet skokova, a Džejms Feldin deset poena, uz pet asistencija. Drugi srpski košarkaš u redovima grčkog velikana Ognjen Kuzmić za nešto manje od četiri minuta upisao je dva poena i jedan skok.

Na drugoj strani, Dario Šarić je utakmicu završio sa 18 poena i šest skokova, Derik Braun je imao 16 poena is edam skokova, a Tomas Ertel 15 poena i sedam skokova.

Na polovini takmičenja u Toš16 fazi, Panatinaikos drži četvrtu poziciju na tabeli, iza Fenerbahčea, Lokomotive i Crvene zvezde sa četiri pobede i tri poraza, dok je Efes na petoj poziciji sa skorom 3/4.

Grupa E, sedmo kolo
Crvena zvezda – Cedevita 94:74
Fenerbahče – Unikaha 80:59
Lokomotiva – Darušafaka 82:58
Panatinaikos – Anadolu Efes 83:78

Tabela: Fenerbahče 7/0, Lokomotiva 5/2, Crvena zvezda 4/3, Panatinaikos 4/3, Anadolu Efes 3/4, Unikaha 2/5, Cedevita 2/5, Darušafaka 1/6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve