Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.01.2016.

10:43

Džikić doveo prvo pojačanje, D-Will nova "petica"

Aleksandar Džikić već je doveo prvo pojačanje u Partizan, stiže krilni centar Darel Vilijams.

Izvor: AK

Autor: AK

Džikić doveo prvo pojačanje, D-Will nova

Vilijams je u suštini krilni centar, visok je 205 centimetara, ali će ga Džikić verovatno koristiti kao "peticu".

U Partizan stiže iz Belgije gde je igrao za Pepinster i prosečno beležio 17,2 poena uz 10,7 skokova po meču u Belgiji. Crno-beli imaju problema u reketu od početka sezone, a bez klasične "petice" su od povlačenja Koste Perovića.

Doskorašnji trener Petar Božić je zbog toga "žrtvovao" odličnog krilnog centra Kevina Džonsa i "gurao" ga ispod samog koša, što je uticalo na njegovu igru ali pre svega motivaciju.

Zbog toga se spekulisalo i o mogućem odlasku Amerikanca, ali je Vilijamsov dolazak verovatno rešio taj problem.

Studirao je na Oklahoma Stejtu, gde su mu predviđali NBA, a letos je igrao Letnju ligu za Čikago Bulse. 26-godišnji igrač je u protekle četiri godine prošao kroz pakao jer je bio optužen za seksualno zlostavljanje, osuđen je, pa oslobođen krivice.

Dolazak trećeg Amerikanca u Humsku ove sezone (pored Džonsa tu je i plej Džamar Vilson), indirektno je potvrdio i njegov menadžer Miodrag Ražnatović, porukom na tviteru: "Čestitka za crno-beli Božić stiže iz Belgije".

Partizan je na deobi poslednja tri mesta ABA lige sa Sutjeskom i Igokeom, šest kola pre kraja sezone u regionalnom takmičenju, pa ga očekuje grčevita borba za opstanak jer ispadaju poslednja dva tima.

Najtrofejniji srpski tim u nedelju dočekuje velikog rivala Cibonu, što će biti Džikićev debi na klupi Partizana.

Četiri godine pakla zbog lažne optužbe

Dve žene su Vilijamsa optužile za seksualni napad tokom žurke u decembru 2010. godine, izjavile su da ih je dodirivao, nije bilo fizičkih dokaza, ali je tužilac verovao izjavama žrtava.

Dve godine kasnije porota ga je proglasila krivim, proveo je tri meseca u zatvoru, nakon čega je jedan pokret iz Čikaga koji pomaže nepravedno osuđenima pronašao dokaze da su žene koje su optužile Vilijamsa već dva puta bile hapšene zbog prevare.

Konačno, u aprilu 2014. sud u Oklahomi je poništio prvobitnu presudu, pa se Vilijams vratio košarci na Teksas A&M univerzitetu.

Vilijams je pre osuđujuće presude imao ponudu da prizna krivicu čime je mogao da nastavi da igra košarku na OSU i verovatno bi stigao do NBA lige.

"Da sam priznao krivicu to bi pokazalo da sam slab. To bi značilo da sam zaista to uradio, ljudi bi me drugačije gledali. Ne žalim zbog toga nimalo. Sada se opet osećam živim, kao da imam razlog da živim. Nisam verovao da neko može tako nešto da slaže. Nisam mogao da verujem da su me osudili. Kada su me oslobodili zaplakao sam", rekao je Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve