Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.11.2015.

20:37

Murić: Partizan će opet biti na vrhu

Slovenački košarkaš Edo Murić nestrpljivo očekuje povratak na parket u dresu Partizana nakon višemesečnog odsustva zbog povrede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Sjajni krilni igrač je od juna van terena, ali se očekuje da sredinom decembra pojača crno-bele u najtežoj sezoni u poslednjih nekoliko decenija.

"Period bez utakmica i treninga je najteži u mojoj karijeri. Najgori je bio period posle operacije kada sam shvatio da ću dugo biti van terena. Mnogo je lakše trčati, šutirati i igrati odbranu nego ovo", rekao je Murić za "Dnevnik".

Partizan imadosta problema ove sezone, tim je tek nedavno kompletiran dolaskom dvojice Amerikanaca, ali ekipa zaostaje četiri pobede za plej-of pozicijom.

"Jedino što mi kao ekipa možemo da obećamo je da ćemo se maksimalno boriti i na svakoj utakmici ići na pobedu. U svakom slučaju, ubeđen sam da Partizan ne mora da brine za budućnost i verujem će crno-bele ponovo biti na vrhu", veruje Murić.

Murić veruje u Petra Božića, koji je preuzeo odgovornost u najtežem trenutku i nasledio legendu kluba Duška Vujoševića.

"Pera ima jak karakter, mnogo energije. Dobro radi i veoma je odgovorna osoba. Poseduje iskustvo i verujem da ćemo biti uspešni sa njim", istakao je Murić.

Uprkos problemima i slabim rezultatima, Partizan u Pioniru i dalje na skoro svakom meču prati 4-5 hiljada navijača.

"Navijači su pokazali da uvek možemo da se oslonimo na njih. Ove sezone smo baš loše počeli, a podrška je nikad veća. Grobari su zaista posebni. Žele da vide energiju, srce i hrabrost kod igrača više od svega. Pobede dođu kao dodatna nagrada. Zbog toga su najbolji na svetu", zaključio je slovenački košarkaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve