Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.11.2015.

16:16

Zvezda želi da skine "prokletstvo" EL pobeda

Košarkaši Crvene zvezde od 21 čas dočekuju Cibonu u hali Pionir u meču 12. kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"U goste nam dolazi klub sa izuzetno bogatom istorijom. Nakon osvajanja ABA lige ušao je u jednu fazu stabilizacije. Cibona je u ovu sezonu ušla sa timom koji očigledno nije mogao da odgovori željama i ambicijama. Ipak, sada u totalno drugačijem ambijentu nam dolazi jer je napravljen niz promena koje su pozitivno uticale na tim i podigle njegov kvalitet", rekao je Radonjić.

On je poručio da bi se Zagrepčani sigurno borili za vrh tabele da su sa aktuelnim sastavom počeli sezonu.

"Tu su sada igrači iza kojih su velike karijere, kao i mladi sa velikim talentom. Biće rastereceni sa željom da iskoriste naš imperativ. Moramo da odgovorimo na obavezu koja je pred nama i kvalitetnom odbranom, maksimalnom koncentracijom i ozbiljnim pristupom pokušamo da kontrolišemo situaciju", naveo je crnogorski stručnjak.

Radonjić ističe da crveno-beli ne smeju da dozvole da rasterećenost Cibone dođe do izražaja, već kvalitet njegovog tima.

"Cibona zaslužuje apsolutni respekt. Svesni smo da neće biti lako, iza nas je samo jedan trening posle Reala, ali moramo da budemo da visini zadatka. Opterećeni smo problemima, zbog čega nam je pomoć navijača još potrebnija", zaključio je Radonjić.

Crveno-beli su do sada doživeli tri poraza u Jadranskoj ligi, od toga dva u Pioniru, upravo posle evroligaških pobeda - prvo od Olimpije, a onda i od Igokee.

“Utakmice u ABA ligi, ma koliko to čudno zvučalo, bitinije su nego ovi mecevi u Evroligi jer mi se kroz ABA ligu kvalifikujemo za Evroligu. Posle prethodne dve pobede u Evroligi smo izgubili sledeći meč u ABA ligi, tako da moramo maksimalo da udemo ozbiljni i fokusirani u meč“, kaže bek crveno-belih Marko Gudurić.

Sa druge strane, Cibona ima skor 4-7, a trener Slaven Rimac kaže da njegov tim mora da odigra dobro u odbrani.

"Određenih problema s povredam imamo, ali bez obzira na to, dobro će nam doći ovo vreme da se podignemo za nastavak utakmica idućih pet kola. I da pokušamo da dođemo do koje pobede. Crvena zvezda već dugo ima probleme sa sastavom i povredama, tako da ni u ona nije u idealnoj situaciji. Međutim zna se, imaju lepe šanse da prođu u Top 16 Evrolige, neće nam biti u Pioniru pred njihovim navijačima. Napašćemo ih tamo gde smatramo da su slabi, ali reč je o ekipi koja može da se prilagodi na više stvari, tako da moramo da budemo pametni i mnogo bolji u odbrani“.

ABA, 12. kolo:

ponedeljak:
18.00 Zadar – Igokea
21.00 Crvena zvezda – Cibona

nedelja:
Tajfun – MZT 68:62
Cedevita – Partizan 75:72
Budućnost – Sutjeska 89:87

subota:
Olimpija – Metalac 76:62
Mega Leks – Krka 84:77

Tabela:
1. Budućnost 10-2
2. Cedevita 9-3
3. Mega Leks 9-3
4. Crvena zvezda 8-3
5. Krka 6-6
6. Olimpija 5-7
7. Zadar 6-5
8. Tajfun 5-7
9. Igokea 5-6
10. MZT 4-8
11. Partizan 4-8
12. Metalac 4-8
13. Cibona 4-7
14. Sutjeska 3-9

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve