Nova vest
Košarka

Petak, 27.11.2015.

23:21

Radonjić: Ponovo sam ja kriv

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je posle velike pobede nad Real Madridom da je tim bio najveće oružje ’crveno-belih’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Zvezda je zabeležila veliku pobedu u sedmom kolu grupe A Evrolige, savladavši prvaka Evrope Real Madrid u Pioniru – 94:88.

„Čestitam igračima na svemu što su prikazali i osvajanju bodova. Zahvalnost ide i navijačima na fenomenalnom ambijentu, zajedno smo pokazali šta možemo. Uz njih smo bili dobri i napravili najlepšu sliku spektakla koji je bio“, rekao je Radonjić.

Tim sa Malog Kalemegdana je ovom pobedom ponovo znatno uvećala svoje šanse za plasman u TOP 16 fazu, tri kola pre kraja. Crveno-beli u narednom kolu, ponovo u Pioniru, čekaju ruski Himki, dok će Real biti domaćin Fenerbahčeu.

„Znali smo da je Real došao u lošem trenutku za nas, ali i za njih jer su napravili nekoliko poraza i došli u situaciju da se bore za Top16 i za nas što igramo protiv prvaka Evrope, koji ima imperativ pobede. Znamo njihov kvalitet, ušli smo bez respekta, rekao sam da verujem i da nadu niko ne može da nam uzme. Tako smo izašli na teren i uz podršku odigrali odličan meč“, dodao je trener Zvezde.

Zvezda je sjajno krenula u meč, ali je morala da preokrene u drugom poluvremenu.

„Početak je bio dobar, napadački posebno – bili smo korektni u odbrani, u nekim trenucima zbog koncentraciji smo pravili bonus penale, ali s obzirom na to kakav je kvalitet rivala nemam zamerki, očekivao sam bolji Real u nastavku, poveli su, imali prednost, mislilo se da je meč završen. Ali, pokazali smo snagu koju očekujem da u nastavku svih takmičenja u kontinuitetu pokazujemo. Želimo da na taj način i kroz rad dođemo do kraja, u takmičarskoj sezoni koja je za nas od starta teška“.

Pre ovog meča ’crveno-beli’ su imali mnogo kadrovskih problema.

„Iako smo bili nekompletni, savladali smo prvaka Evrope. Osam perifernih igrača je igralo, uz neke koji su u timu, ali nisu spremni, ali smo na kraju uspeli da izdržimo dobru seriju Reala, da se vratimo i odigramo dobru završnicu. U Strazburu nismo i ja sam bio kriv, sada eto jesam, platili smo školu, dobili smo dobre đake“.

On je ponovo pohvalio igrače koji su eksplodirali u drugom poluvremenu.

„Čak i statistika pokazuje da smo timski dobili meč, bilo je dobrih stvari, ali učinak Cirbesa, igra Rebića, Gudurića, Jovića u prvom poluvremenu. Kako je Lazić pazio Rudija Fernandesa, generalno je tim bio naš kvalitet, individualno su se izdvajali igrači po svojim karakteristikama“, zaključio je Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve