Nova vest
Košarka

Petak, 27.11.2015.

23:11

Jović: Sâm sam sebe kaznio

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović preuzeo je odgovornost za ispad tokom meča protiv Real Madrida u Evroligi.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Zvezda je u punom ’Pioniru’ srušila prvaka Evrope rezultatom 94:88, ali je poslednjih 15 minuta Jović presedeo u svlačionici.

On je neprimereno reagovao posle jednog faula, dobio je tehničku grešku, da bi ga trener Dejan Radonjić poslao u svlačionicu.

„Teško, kako može da bude. Sâm sam sebe kaznio, glupom i ishitrenom reakcijom. Ponovo sam ostavio saigrače 15 minuta pre kraja i najveća je kazna što sam ostatak utakmice pratio preko telefona“, rekao je Jović.

Jović je potom objasnio šta se desilo.

„Jedva čekaš da igraš pred ovakvom publikom i onda te jedna glupa sitnica izbaci iz takta, reaguješ impulsivno i ishitreno, i na kraju moraš u svlačionicu“, dodao je Jović.

Reprezentativac Srbije upozorio je da posle velike pobede ne bi smelo da dođe do opuštanja, kao što je to ranije bio slučaj.

„Najvažnije je da smo pobedili, što je bio i cilj pred samu utakmicu. Dva puta smo već imali to iskustvo da posle dobijenih mečeva u Evroligi loše igramo u ABA ligi koja je za nas prioritet u ovom periodu. Ozbiljan duel nas čeka u ponedeljak, moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno. Ponoviću Rodrigesove reči, igramo kao da je finale, moramo da dobijemo i sva pažnja je usredsređena na ponedeljak“, kazao je on.

Prvi plej Zvezde ponovio je da je atmosfera u ’Pioniru’ mnogo bolja nego u ’Kombank areni’.

„Kao prošle godine protiv Albe i Panatinaikosa, atmosfera ovde je stvarno fantastična. Publika iz nas crpi ono najbolje i daje dodatni adrenalin, i sve ono što nemamo u ABA ligi. Ovo je naš dom i atmosfera u ’Pioniru’ je nemerljiva u odnosu na ’Arenu“.

Tim sa Malog Kalemegdana je ovom pobedom ponovo znatno uvećala svoje šanse za plasman u TOP 16 fazu, tri kola pre kraja. Crveno-beli u narednom kolu, ponovo u Pioniru, čekaju ruski Himki, dok će Real biti domaćin Fenerbahčeu.

„Ima mnogo da se igra, prvo moramo da dobijemo Cibonu, pa onda dolazi Himki. Tada ćemo pričati o njima“.

Pre meča se spekulisalo da bi Jović mogao da propusti duel sa ’Kraljevskim klubom’ zbog povrede kuka.

„Imam problema sa kukom u poslednjih mesec dana, od meča sa Partizanom. Stalno mi se dešava da padam na desni kuk i sinoć nisam mogao da treniram. Danas je malo bolje. Uz lekare smo uspeli da sredimo i igrao sam danas što je veoma dobro. Nadam se da nije ništa ozbiljno“, zaključio je Jović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve