Nova vest
Košarka

Petak, 27.11.2015.

19:30

Miler, Cirbes i Zvezdina deca srušili 'Kralja'!

Crvena zvezda zabeležila je veliku pobedu u sedmom kolu grupe A, savladavši prvaka Evrope Real Madrid u Pioniru – 94:88.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Srpski i regionalni šampion sada ima skor od tri trijumfa i četiri poraza i četvrti je na tabeli, dok su Madriđani posle petog poraza na posledjnoj poziciji.

U krcatoj hali Pionir viđena je sjajna utakmica, a tim Dejana Radonjića je, uprkos ispuštenih deset poena prednosti i preokreta Madriđana za +10, odigrao najbolji meč ove sezone i potpuno zasluženo upisao veoma važnu pobedu, možda i krucijalnu u borbi za TOP 16 fazu.

Odlično je Zvezda otvorila meč, što je bilo izuzetno važno posle nesrećnog poraza u Strazburu, vodila je na krilima Kvinsija Milera i 12 poena razlike, ali je Real do poluvremena uspeo da se vrati na jedan posed zaostatka.

U sličnom ritmu nastavili su gosti posle pauze, da bi sredinom treće deonice za kratno vreme oni bili ti sa dvocifrenim prednošću.

Međutim, crveno-beli su nastavili sa svojom igrom, da bi Miler i pogotovo Majk Cirbes u ključnim trenucima bili na visini zadatka, a nemački centar 'završio' je posao sa linije za slobodna bacanja, ubacivši čak 12 uzastopnih poena u poslednjoj deonici.

Ipak, posebno treba istaći da su Nikola Rebić i Marko Gudurić, momci od 19 i 20 godina, u momentima kada se meč lomio pogodili po trojku, a Gudurić je pored trojke pogodio i jednom uz faul, a zatim snažnim zakucavanjem podigao kompletan tim.

Najefikasniji u domaćem timu bio je fenomenalni Majk Cirbes sa 26 poena (10/12 za dva, 6/6 sb), pet skokova i dve blokade, dok je Kvinsi Miler dodao dva poena manje (2/3 za dva, 5/7 za tri, 5/6 sb), uz sedam skokova i po dve asistencije i bloka.

Osim spomeutnog dvojca, jedini dvocifreni bio je još Stefan Jović sa 12 poena (4/8 za dva, 1/2 za tri) i četiri asistencije, ali posle tehničke greške u trećoj deonici nije ulazio u igru, već je zbog šutiranja flašice posle tehničke i kratkog razgovora sa Dejanom Radonjićem poslat u svlačionicu.

Marko Gudurić našao se na parketu tek u drugoj polovini treće četvrtine, ali ga to nije sprečilo da zabeleži osam poena (2/3 za dva, 1/1 tri) i dva skoka. Vladimir Štimac upisao je sedam poena, Rajan Tompson šest, a Nikola Rebić pet.

U poraženom timu najbolji su bili Serhio Rodriges i Gustavo Ajon sa po 16 poena, s tim da je Rodriges imao i devet uhvaćenih lopti. Trej Tompkins dodao je 14, Filipe Rejes 12, a Andres Noćioni 11 poena.

Tim sa Malog Kalemegdana je ovom pobedom ponovo znatno uvećala svoje šanse za plasman u TOP 16 fazu, tri kola pre kraja. Crveno-beli u narednom kolu, ponovo u Pioniru, čekaju ruski Himki, dok će Real biti domaćin Fenerbahčeu.

Pre početka duela, Crvena zvezda zahvalila se Novaku Đokoviću za sve što je učinio za Srbiju i srpski sport, čestitavši mu na neverovatnoj sezoni u kojoj je osvojio 11 titula i pokazao da je neprikosonoven u svetu tenisa.

Evroliga – sedmo kolo:

Grupa A:
Crvena zvezda – Real Madrid 94:88

četvrtak:
Himki – Bajern Minhen 70:81
Fenerbahče – Strazbur 81:64

Tabela:
1. Fenerbahče 6 1
2. Himki 4 3
3. Bajern Minhen 3 4
4. Crvena zvezda 3 4
5. Strazbur 3 4
6. Real Madrid 2 5

Zvezda je nošena ogromnom podrškom sa tribina veoma dobro otvorila meč, a posebno su se crveno-beli istakli u odbrani u uvodnih dva i po minuta. Prve poene postigao je Stefan Jović sa poludistance, da bi posle dva vezana pogotka Majka Cirbesa Pionir eksplodirao. Najpre je Marko Simonović pretvorio dobru odbranu Branka Lazića u lake poene, da bi Pablo Laso morao da reaguje tajm-autom posle trojke Kvinsija Milera (11:2). Seriju domaćina prekino je Džejsi Kerol trojkom, da bi Trej Tompkins uskoro vratio goste u ritam – 12:10.

Dobra vest za domaćina je da je Serhio Ljulj već posle pet minuta zaradio dve lične greške, a u međuvremenu nastavila se igra koš za koš. Gustavo Ajon pogađao je s jedne, a Rajan Tompson i Cirbes sa druge strane. Usledila je nova dobra odbrana Zvezde i polaganje Jovića, da bi posle promašene trojke Jonasa Mačijulisa Miler vezao dva pogodka za tri, za novu 'eksploziju' oduševljenja u Pioniru. Poslednji napad u prvih deset minuta imao je domaći tim, a njega je u dva poena pretvorio Vladimir Štimac, posle asistencije Nikole Rebića – 28:18.

Druga deonica počela je 'mrtvom' loptom posle udvajanja na Rebiću, ali su crveno-beli to uspeli da neutrališu, pa je Simonović sa dva sigruno izvedena bacanja otvorio četvrtinu. Džefriju Tejloru sviran je nesportski faul, Rebić je zatim iskoristio 'livadu' i uspešno završio ulaz, a potom je Felipeu Rejesu sviran faul u napadu. Usledio je promašaj Marka Tejića, koji je ostao usamljen na trojci, da bi posle pogodaka Rodrigesa i Rejesa, sa linije Andreas Noćioni dobio tehničku zbog simuliranja – 37:29.

Posle nešto bolje igre rivala i mini serije Madriđana, usledio je novi nalet Zvezde. Cirbes je pogodio posle karakteristične igre na niskom postu, da bi Lazić posle odbrane u svom stilu, na Rodrigesu, lako položio od tablu. Posle nove dobre odbrane lopta je spuštena od strane Jovića na nemačkog centra, a ovaj monstruozno zakucao preko Noćionija, uz faul. Crno-beli su tako ubrzo vratili dvocirenu prednost na svoju stranu, ali su Rejes i Noćioni (trojka) ponovo 'zadržali' svoj tim. Nastavili su Madriđani sa 'tradicionalnim' provokacijama, ali sudije nisu popuštale pa su svirale novu tehničku. Problem za Zvezdu pred drugo poluvreme može da predstavlja činjenica da je Miler zaradio treću ličnu, pre nego što je Jović pogodio svoju prvu trojku, ali je Rodriges odgovorio na isti način u dva naredna napada i postavio konačan rezultat prvog poluvremena – 46:43.

Za razliku od početka meča, Zvezda je veoma loše otvorila treću deonicu, što je Real iskoristio i po prvi put na meču poveo. Posle pogodaka Ajona i Kerola precizan je bio Jović, da bi posle pet vezanih poena Tompkinsa gostujući tim stigao do pet poena viška. Nisu crveno-beli uspevali da pronađu rešenja u napadu, uskoro je i Jović dobio tehničku, a'Kraljevski' klub stvorio je deset poena viška – 50:60.

Seriju gostiju prekinio je Štimac košem uz faul, ali nije uspeo da realizuje dodatno slobodno bacanje. Potom je Štimac bio polovičan sa linije bacanja, da bi Miler ubacio novu trojku i prepolovio zaostatak svog tima. Ljulj je nastavio bez greške da izvodi bacanja, ali je neverovatni Amerikanac pogodio novu trojku, a onda posle odbrane i dva bacanja. Nastavio je Miler da igra sâm protiv Reala, da bi posle dvojke Štimca Zvezda smanjila zaostatak pred poslednih deset minuta na samo poen – 66:67.

Posle tehničke greške Stefan Jović otišao je u svlačionicu, ali za sada nije poznato da li je to zbog povrede koja ga je mučila, pošto je delovao dosta nervozno. Poslednja deonica počela je novim poenima Milera, da bi na trojku Noćionija odgovorili Marko Gudurića i Nikola Rebić, pa je Zvezda pogocima svoje dece za tri poena ponovo stigla do prednosti. Međutim, Miler 'glupo' pravi četvrti faul, a Noćioni pogađa i dodatno slobodno bacanje. Ipak, na to je ovoga puta odgovor imao Gudurić, koji na isti način vraća momentum na stranu svog tima – 77:73.

Na pet minuta do kraja atmosfera je postajala sve užarenija, a crveno-beli su posle nove dobre odbrane poentirali preko Cirbesa. Priključak prvaku Evrope zadržao je Rodriges novom trojkom, ali je Cirbes još jednom bio veoma dobar na niskom postu, da bi posle nove akcije sa Rebićem, pošto je Rodriges pogodio trojku, kucanjem uz faul digao Pionir još jedno na noge (88:81), na dva minuta do kraja. Posle tajm-auia na parket se vratio Miler i odmah zabeležio novu blokadu, ali je u nastavku akcije Rodriges pogodio novu trojku, da bi posle dvojke Kerola Radonjić reagovao tajm-autom. Gudurić je odgovorio kucanjem, posle odlične asistencije Milera, da bi zatim Lazić presekao loptu, Cirbes pogodio dva bacanja, a već u sledećem napadu učinio je isto za veliku pobedu Crvene zvezde – 94:88.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

673 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve