Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.11.2015.

23:13

EL: Cedevita sve bliža Top16 fazi

Košarkaši Cedevite pobedili su Limož na gostovanju sa 78:69 u sedmom kolu Evrolige i napravili veliki korak ka plasmanu u Top16 fazu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zagrepčani su tako došli do četvrte pobede, kojom su pretekli Anadolu Efes na trećem mestu grupe B i odvojili se od Emporio Armanija i Limoža.

Vicešampion ABA lige je utakmicu rešio praktično u prvih 20 minuta, kada je uspeo da se odvoji, a potom je održavao prednost.

Cedevitu je do trijumfa predvodio Luka Babić sa 19 poena i šest skokova, dok su Miro Bilan i Luka Žorić dodali po deset poena.

Kod Limoža, Heiko Šafarčik je imao 17 poena, 11 asistencija i šest skokova, dok je Jakuba Dijavara utakmicu završio sa 13 poena.

U preostalim utakmicama u okviru grupe D, trijumfe su ostvarili domaćini – Olimpijakos i Emporio Armani. Pirejci su sa 59:52 slavili protiv Laboral Kuče, dok je Armani bio bolji od Anadolu Efesa sa 88:84.

Olimpijakos je protiv Laborala došao do šeste pobede u elitnom takmičenju i to u utakmici sa velikim brojem grešaka i promašaja na obe strane.

U redovima pobedničke ekipe, jedino je Vasilis Spanulis imao dvocifreni učinak, sa deset poena, jedan manje dodao je Vangelis Mancaris, koji je upisao i pet skokova, dok je Otelo Hanter imao osam poena i deset skokova.

S druge strane, Laboral je imao trojicu ‘dvocifrenih’ – Janis Burusis je utakmicu završio sa 16 poena i 15 skokova, Jaka Blažič je upisao 11 poena, isto koliko i Darijus Adams.

Armani je na svom terenu uspeo da iznenadi Anadolu Efes, koji je nastavio sa lošim partijama u elitnom takmičenju, i dođe do druge pobede.

Džamel Meklin se posebno istakao u pobedničkom timu sa 26 poena i pet skokova, Krunoslav Simon je dodao 17 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Oliver Lafajet utakmicu završio sa 15 poena. Bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins imao je četiri poena, tri asistencije i jedan skok.

U redovima Efesa, Birkan Batuk je upisao 17 poena, dva više od Darija Šarića, koji je dodao i pet skokova.

Grupa B, sedmo kolo
Limož – Cedevita 69:78
Emporio Armani – Anadolu Efes 88:84
Olimpijakos – Laboral Kuča 59:52

Tabela: Olimpijakos 5/1, Laboral 4/3, Cedevita 4/3, Anadolu Efes 3/4, Armani 2/5, Limož 2/5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve