Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.11.2015.

09:39

Mega na +29 protiv FMP

Košarkaši Mega Leks ubedljivo su savladali FMP u prijateljskoj utakmici odigranoj u sredu uveče.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Foto: Mega Leks

Mega je odigrala odličnu utakmicu protiv lidera Košarkaške lige Srbije i slavila rezultatom 54:83 (17:18, 11:16, 14:27, 12:22).

Na ovom meču pored povređenih Zagorca i Kabe, nisu igrali ni Jaramaz i Samardžiski. Šansu su dobili igrači koji nisu igrali puno u prethodnom periodu i svakako se čini da su je uglavnom dobro iskoristili.

U prvom poluvremenu je viđena dobra odbrana igrača Mega Leksa koja je rezultovala sa nekoliko ukradenih lopti i lakih poena iz kontri uz atraktivna zakucavanja poput Simeunovićevog. FMP se nije predavao, ali je Mega dobro odigrala u finišu druge četvrtine pa se na poluvreme otišlo sa plus 6, 28:34.

Utakmica je prelomljena odmah na startu drugog poluvremena kada je u kratkom periodu Nikolić vezao 8 poena pa je kraja meča je prednost samo uvećavana. U poslednjoj četvrtini je sjajnu rolu imao Stefan Simić koji je u razmaku od nekoliko minuta ukrao čak 5 lopti i uz nekoliko koševa i skokova, sa Đokovićem odlično razigravao saigrače.

Mega Leks u nedelju od 19 časova u Zagrebu igra derbi meč 9. kola ABA lige protiv Cedevite.

Mega Leks: Simić 12 poena i 5 skokova, Ivanović 3 poena, Aranitović 6 poena i 5 skokova, Luvavu-Kabaro 7 poena, Đoković 8 poena i 5 skokova, Nikolić 13 poena, 3 skoka i 2 blokade, Simeunović 13 poena i 6 skokova, Pavlović 7 poena i 4 skoka, Veljković 9 poena i 3 skoka, Janković 5 poena i 5 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve