Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.10.2015.

20:00

EL: Zvezda i Himki u čast čika Ranka

Evroliga je prihvatila zahtev Crvene zvezde da meč trećeg kola između crveno-belih i ruskog Himkija počne minutom ćutanja zbog smrti Ranka Žeravice.

Izvor:

Autor:

Default images
kkcrvenazvezda.rs

Takođe, na duelu u Moskvi, koji je na programu u petak od 18 časova, igrači oba tima na svojim dresovima nosiće crni flor u čast velikana srpske i svetske košarke.

"Svetska košarka i KK Crvena zvezda pretpreli su u četvrtak ogroman gubitak smrću trenera Ranka Žeravice. KK Crvena zvezda, zbog svega što je Ranko Žeravica učinio za svetsku, evropsku i srpsku košarku, ali i naš klub, pokrenuo je u četvrtak inicijativu da meč Evrolige sa ruskim Himkijem počne minutom ćutanja u znak sećanja na velikog čoveka i trenera. Ovom prilikom KK Crvena zvezda Telekom saopštava da je zahtev našeg kluba po hitnom postupku odobren, i da će utakmica u Moskvi početi minutom ćutanja, a igrači našeg tima će nositi crni flor. KK Crvena zvezda ovom prilikom zahvaljuje se Evroligi i ruskom Himkiju na brzoj reakciji, velikom razumevanju i kooperativnosti", navodi se o saopštenju Crvene zvezde.

Žeravica je preminuo u Beogradu u 86. godine, a ostaće upamćen kao jedan od začetnika velikih uspeha jugoslovenske košarke.

Posle velikog broja sportista, klubova i organizacija koji su izrazili tugu zbog smrti legendarnog trenera, na svom Tviter profilu oglasio se i Svetislav Kari Pešić.

"Za mog trenera Ranka Žeravicu koji nas je napustio danas, bio si najveći trener koga je Jugoslavija ikada imala, a ujedno i razlog zbog koga sam ja to što jesam – trener", napisao je trofejni stručnjak.

Komemoracija povodom smrti Ranka Žeravice biće održana u subotu u podne u Skupštini grada Beograda, dok će biti obavljena dva sata kasnije u Aleji velikana na Novom groblju, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve