Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.10.2015.

19:51

EL: Debakl Đorđevića u Barseloni

Košarkaši Barselone pobedili su Panatinaikos na svom parketu rezultatom 77:52, u derbiju trećeg kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Katalonci su ostvarili drugu pobedu u Evroligi, dok je tim Aleksandra Đorđevića pretrpeo drugi poraz.

Barsa je najveći deo posla odradila u prvom poluvremenu kada je stekla 18 poena prednosti. PAO se u trećoj deonici spustio na jednocifreni deficit, ali ekipa Ćavija Paskvala je ponovo dodala gas i lako je do kraja došla do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džastin Doelman koji je postigao 13 poena uz šest skokova. Sa druge strane, srpski reprezentativni centar Miroslav Raduljica je imao učinak od po devet poena i skokova i četiri izgubljene lopte. Aleksandar Pavlović je ubacio sedam poena uz tri skoka. Ognjen Kuzmić i Vladimir Janković nisu ulazili u igru zbog povreda.

Košarkaši Žalgirisa pobedili su Pinar Karšijaku u gostima sa 68:66, u trećem kolu C grupe u Evroligi. Dramatičan duel u Karšijaki odlučen je u samom finišu, a Džastin Karter je u poslednjoj sekundi promašio trojku za pobedu domaćina.

Žalgiris je ostvario drugug pobedu u sezoni, dok je timu Ufuka Saridže ovo drugi poraz posle startnog trijumfa protiv Barselone.

Litvanski šampion odlično je ušao u meč, dobio je prvu deonicu sa 23:15 i to vođstvo je uspeo da sačuva do kraja. Karšijaka je u samom finišu stigao do preokreta, ali Jankunas i Seibutis su obezbedili pobedu gostima.

Jankunas je meč završio sa 16 poena i 10 skokova, Bruk Motom dodao je 13 uz 7 skokova, a Hanlan je ubacio 10 poena. Na drugoj strani, Gebrijel je imao 17, a Karter 12 poena.

EL, treće kolo, C grupa:

Karšijaka – Žalgiris 66:68
Barselona – PAO 77:52

petak:
Zjelona Gora - Lokomotiva

Tabela: Barselona 2-1, Žalgiris 2-1, Lokomotiva 2-0, Karšijaka 1-2, PAO 1-2, Zjelona Gora 0-2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve