Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.10.2015.

11:46

Mega juri petu pobedu u nizu

U petak od 21 čas košarkaši Mega Leksa će u Sremskoj Mitrovici dočekati Sutjesku u okviru 8. kola ABA lige.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images
Foto: KK Mega Leks

Izabranici Dejana Milojevića će pokušati svoj rekordni niz da produže na pet uzastopnih trijumfa. U odnosu na meč sa Tajfunom, ekipa Mega Leksa će biti jača za Predraga Samardžiskog koji se vraća posle dva meča pauze zbog povrede.

“Najgori osećaj je kada ne mogu da pomognem ekipi a najradije bih uleteo na parket. Drago mi je da smo dobili te izuzetno bitne mečeve. Iako smo veoma mlada ekipa, karakter koji smo pokazali do sada kao i ove 4 pobede u nizu nam daju za pravo da prihvatimo ulogu favorita koju su nam mediji dodelili u ovom meču. Moramo da nametnemo naš ritam na utakmici, odigramo agresivnu odbranu i brzu tranziciju kako bi došli do željenog rezultata“, rekao je Samardžiski i nastavio:

“Sutjeska ima dve pobede za sada, ali su uz malo sreće mogli da ih imaju više. Debitant su u ABA ligi ,ali imaju i nekoliko iskusnih igrača u timu. Nikog ne potcenjujemo i od prvog minuta moramo da odigramo angažovano. Ne smemo da dođemo u situaciju kao u nekim prethodnim mečevima da jurimo veliku razliku jer nam neće svaka ekipa dopustiti da ih stignemo. Prvo poluvreme iz Celja bi moglo da bude recept za igru u ovom meču i ja verujem u našu novu pobedu. Pozivam publiku u Sremskoj Mitrovici da nas podrži jer nam je svaki meč izuzetno bitan a verujem da ćemo im se odužiti kvalitetnom i lepom košarkom“.

Ni na ovom meču neće nastupiti od ranije povređeni Rade Zagorac i Alfa Kaba, a trener Dejan Milojević ne očekuje lak meč.

“Sutjeska je pokazala da je kvalitetna ekipa i na strani, gde su pobedili Olimpiju i odigrali neke neizvesne mečeve. Moramo da pružimo maksimum u odbrani, uz više energije na parketu. U odnosu na prethodna dva meča, bićemo jači za Samardžiskog koji se vraća u tim iz povrede i to će nam svakako puno značiti u ovoj vrlo bitnoj utakmici za nas“.

Mega Leks je na deobi drugog mesta u ligi sa pet pobeda i dva poraza dok Sutjeska ima skor 2-5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve