Nova vest
Košarka

Utorak, 13.10.2015.

12:23

Đorđević: Raduljica i Kuzmić su komplementarni

Trener Panatinaikosa Aleksandar Đorđević kaže da voli izazove i da je zato prihvatio da dođe među ’Zelene’.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Kada se dobije poziv ekipe kakva je Panatinaikos, on mora da se prihvati, nema mnogo razmišljanja. Volim izazove, a ovaj je ogroman jer vodim tim bogate tradicije koji je osvojio mnogo trofeja“, rekao je Đorđević u intervjuu pred start Evrolige.

“Prošle godine sam imao ponude, ali želeo sam da se fokusiram na reprezentaciju, da pratim igrače i da ostvarim odnos sa njima. Ipak, sada kada je Evropsko prvenstvo gotovo, dobro je vreme da se vratim poslu i u klubu“, dodao je srpski trener.

Đorđević je u PAO doveo tandem centara iz reprezentacije – Miroslava Raduljicu i Ognjena Kuzmića.

“Oni su komplementarni par centara – odlični su kao osobe, talentovani su. Miroslav ima sjajne ruke, dobro razume igru, a Ognjen još uči i tek treba da dođe do određenog nivoa. Poznaju me iz nacionalnog tima, znaju šta tražim i biće im lakše da se počnu u novom timu. Različiti su igrači – jedan je više ofanzivno orijentisan, drugi defanzivno. Radujemo se što ćemo doprineti njihovom napretku, ne samo zbog Panatinaikosa, nego i zbog reprezentacije Srbije i evropske košarke“.

Panatinaikos se nalazi u C grupi sa Barselonom, Lokomotivom Kubanj, Karšijakom, Zijelonom Gorom i Žalgirisom.

“Svaka grupa je teška. Mi ćemo morati mnogo da putujemo, ali mi moramo da igramo svoju igru od početka. Grupa je takva da greške nisu dozvoljene, nadam se da ćemo ih praviti što manje. Takmičarski smo nastrojen tim, imamo veliku želju za pobedom, momci osećaju šta znači nositi dres Panatinaikosa i mislim da smo već stvorili pravu hemiju u ekipi, to može da bude naša snaga“, zaključio je Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve