Nova vest
Košarka

Subota, 10.10.2015.

16:55

Blistavi Aranitović malo za pobedu Partizana

Košarkaši Partizana izgubili su od Igokee u gostima sa 71:64 u četvrtom kolu ABA lige i sada imaju skor 1-3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Photo: Igokea/Nenad Vuruna

Crno-beli su dugo vodili, imali su i deset poena viška, ali je Igokea preokrenula u završnici treće četvrtine i do kraja tu prednost nije ispustila.

Igokea, koja sada ima skor 3-1, u sledećem kolu gostuje MZT-u u Skoplju, dok Partizan dočekuje Sutjesku na svom parketu.

Partizan je i tokom trećeg perioda imao devet poena viška, ali šut je stao crno-bele, nisu uspevali da pronađu pravo rešenje u napadu i Igokea se postepeno vraćala, i to nakon što je trener Lukajić isključen zbog protesta na dva minuta do kraja treće četvrtine.

Upravo posle toga Igokea je napravila seriju 9-0 zahvaljujući Ćapinu i povela je sa 55:50. Partizan se nakratko vratio, ali je dozvoljeno nekoliko lakih poena Radenovića pod košem, dok na drugoj strani nije bilo adekvatnog odgovora.

Igokea je čuvala prednost, a utakmicu je definitivno prelomio Radivojević trojkom za 66:58 na 72 sekunde do kraja.

Fenomenalnu partiju za Beograđane pružio je Petar Aranitović, koji je upisao 24 poena (2-3 za dva, 5-9 za tri) i 3 skoka. On je i u poslednjoj četvrtini dva puta vraćao crno-bele u igru, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača.

Božo Đumić imao je 11 poena (5-7 iz igre) i 2 skoka, Aleksandar Cvetković zabeležio je 10 poena (3-9 iz igre), 1 asistenciju i 4 izgubljene lopte, uz dva-tri propusta u završnici meča, a loš dan imao je i Vanja Marinković – 5 poena (0-5 iz igre, 5-8 penali) i 3 skoka.

Vuk Radivojević predvodio je Igokeu sa 12 poena (4-10 iz igre), po 7 skokova i asistencija, 2 ukradene i 4 izgubljene lopte, i Ivan Radenović upisao je 12 poena (5-13 iz igre, 6sk), a Aleksandar Ćapin dodao je 11 poena i 2 asistencije.

ABA liga, četvrto kolo:
Subota:
Igokea – Partizan 71:64
Sutjeska – Metalac 84:73
Petak:
Mega Leks – MZT 82:70
Krka – Cedevita 85:77
Budućnost – Zadar 78:47
Cibona – Olimpija 75:79
Četvrtak:
Crvena zvezda – Tajfun 113:66

Tabela:
1. Crvena zvezda 4-0
2. Budućnost 3-1
3. Cedevita 3-1
4. Igokea 3-1
5. Olimpija 2-2
6. Mega Leks 2-2
7. Krka 2-2
8. Tajfun 2-2
9. Sutjeska 2-2
10. MZT 1-3
11. Partizan 1-3
12. Cibona 1-3
13. Zadar 1-3
14. Metalac 1-3

Tok meča:

Počelo je trojkom Radivojevića, ali je Partizan dobro zatvarao reket i uglavnom terao rivala na teške šuteve. Sa druge strane je Đumić vezao četiri poena, a Magdevski je posle ukradene lopte poentirao za vođstvo 6:3.

Marinković je promašio nekoliko šuteva i Partizan nije uspeo da se odlepi, a posle dve kombinacije Radivojevića i Komatine domaći su poveli sa 7:6 u igri u kojoj su ipak preovladavali promašaji i izgubljene lopte.

Njih dvojica bili su najzaslužniji za vođstvo Igokee 11:7, ali je Partizan u završnici ubacio dve trojke preko Cvetkovića i Aranitovića, pa je vodio 13:11 posle prvih deset minuta.

Aranitović je bio Božićev džoker, pogodio je dva penala, zatim još jednu trojku, a posle trojke Milutinovića Partizan je poveo sa 22:13 i izazvao tajm aut trenera Lukajića.

Posle minuta odmora Ćapin je pogodio trojku, srećnim pogotkom Todorovića domaći su prišli na -2, ali sjajnim prodorom Aranitovića i poluhorogom Đumića Partizan ponovo beži na +7 (27:20).

Crno-beli su bili vrlo raspoloženi u šutu za tri, ponovo su pogodili Cvetković i Aranitović za novih +9 (33:24), a posle prodora Magdevskog Partizan je prvi put došao do dvocifrenog viška – 36:26. Ipak, do kraja poluvremena Igokea je uspela da se spusti na šest poena zaostatka - 38:32.

Na isti način na koji je okončao prvo, Aranitović je počeo drugo poluvreme – pogotkom za tri poena. Napadi nisu blistali u narednih nekoliko minuta, Igokeu i dalje nije služio šut, a crno-beli su imali devet poena viška.

Dimić je pogodio trojku za Igokeu, Vrabac je oba puta promašio sa penala i potom mu je lopta nesrećno izašla iz koša na ulazu, a na drugoj strani poentirali su Radenovića sa bacanja i Radivojević u kontri, pa je Igokea smanjila zaostatak na četiri poena – 47:43.

Božić je zatražio tajm aut, ali to nije napadački pokrenulo njegov tim – ni Igokea nije blistala u napadu, ali je posle koša Todorovića prišla na dva poena zaostatka.

Tada, na dva minuta do kraja treće četvrtine, fauliran je Perović, a trener Igokee Željko Lukajić žestoko je protestovao – prvo je dobio tehničku grešku, a onda je i isključen.

Međutim, iz četiri bacanja i napada koji je usledio Partizan je dao samo dva poena, a Igokea je ubrzo preokrenula – Milošević na asistenciju Komatine, a zatim i trojka Ćapina za vođstvo 51:50. Do kraja trećeg perioda Ćapin je još jednom poentirao, ovaj put posle prodora, pa su domaći vodili sa 53:50 pred poslednjih deset minuta.

Pogodio je Todorović na početku poslednjeg perioda za +5 domaćih, ali se Partizan vratio postigavši četiri poena u jednom napadu – Aranitović je pogodio uz faul, a posle promašenog bacanja Cvetković je pokupio loptu i u nastavku poentirao sa poludistance (55:54).

Radenović je vezao četiri poena pod košem, ali izvanredni Aranitović pogađa trojku sa više od osam metara i ponovo dovodi Partizan na -2.

Međutim, Vrabac promašuje oba penala i propušta šansu da izjednači rezultat, a na drugoj strani pogađaju Dimić sa distance i Radenović posle ofanzivnog skoka za prednost domačih 63:57 na nešto više od tri minuta do kraja.

Vitkovac je potom bio samo polovičan sa linije penala, Partizan je izgubio ideju u napadu, nije bilo izrađenih akcija, ali ni Igokea nije blistala u napadu. Ipak, na sedamdeset sekundi do kraja trojku je pogodio Radivojević za +8 domaćih (66:58).

Tada je meč bio prelomljen, Igokea je do kraja bez problema sačuvala prednost i došla do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

321 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve