Nova vest
Košarka

Sreda, 30.09.2015.

15:35

Radonjić: Cilj titula, pratimo situaciju u SAD

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da crveno-beli žele da odbrane titulu u ABA ligi i da je zato važno da novu sezonu počnu pobedom nad Mega Leksom.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Naša želja, kao što svi znate, jeste odbrana titule, ali to će biti veoma teško. Najvećeg konkurenta u borbi za titulu vidimo u Cedeviti, koja je jača nego prethodne sezone. Prvi put branimo trofej u ABA ligi i meč sa Megom na samom početku takmičenja nam je veoma bitan", rekao je Radonjić.

Crvena zvezda u četvrtak od 21 čas počinje odbranu titule.

"Mega je napravila odličnu ekipu, mladu i kvalitetnu. Moramo da budemo spremni da odgovorimo na mladost i talenat kako bismo slavili. Dueli sa Megom su uvek bili interesantni i nadam se da ćemo ostvariti pobedu. Verujem da smo dovoljno dobri za to u ovom trenutku", rekao je Radonjić.

Novinare je zanimalo i da li ekipa u novu sezonu ulazi sa pritiskom.

"Mi imamo teret najuspešnije sezone za nama, a pre toga smo imali teret neuspešnih sezona. U ovom trenutku nam je potrebna još veća podrška i razumevanje igrača nego što je to bilo pre jer želimo da odbranimo trofej", rekao je on.

Crnogorski stručnjak podsetio je da je u toku priprema ekipa imala dosta problema sa povredama igrača i odsustvom velikog broja reprezentativaca.

"Nismo očekivali toliko povreda, bolesti i izostanaka igrača, pa nismo mogli da uradimo ono što smo planirali, da se spremimo na način na koji smo želeli. (Marko) Tejić se povredio na Evropskom prvenstvu, Majk Cirbes takođe, reprezentativci su kasnije došli, pa su se Luka Mitrović i Nemanja Dangubić razboleli... Sve je ovo uticalo na stepen uigranosti i fizičku pripremu", rekao je Radonjić.

Cirbes će, kako je naveo, biti u timu za utakmicu sa Megom, ali još nije sigurno i da li će igrati zbog povrede, dodavši da se iz tog razloga doveden bivši kapiten Marko Simonović, koji je sa klubom potpisao dvomesečni ugovor.

"Doveli smo Simonovića kako bi nam pomogao da iznesemo trenutnu situaciju", rekao je Radonjić.

Zvezda je potpisala ugovor i sa Markom Gudurićem, a Radonjić je otkrio da se nekadašnji igrač FMP obavezao na četvorogodišnju vernost crveno-belima.

Radonjić je kazao i da se intenzivno prati situacija na američkom tržištu i da se planira da se ekipa dodatno ojača u narednom periodu na pozicijama tri i četiri.

Utakmica prvog kola ABA lige između Zvezde i Mega Leksa igra se sutra u Pioniru od 21.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve