Nova vest
Košarka

Utorak, 29.09.2015.

16:46

Novicki: Ne razmišljam o penziji

Košarkaš Dalasa Dirk Novicki rekao je da ne razmišlja o kraju profesionalne karijere i da će još najmanje dve godine nositi dres NBA ligaša.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Beta/AP

"Želim da odradim preostale dve godine ugovora Dalasu, nadam se da ću igrati na visokom nivou, a nakon toga penzija očigledno da se blizi. Za sada i dalje mislim da mogu da igram dobru košarku. Treniraću snažno do početka sezone, a zatim pokušati da dam sve od sebe na terenu", rekao je Novicki.

Novickog je kao 9. pika na draftu 1998. godine izabrao Milvoki, ali ga je automatski prosledio u Dalas i od tada je član ekipe iz Teksasa.

Nemački košarkaš je rekorder kluba po broju odigranih utakmica (1.265) i broju ubačenih poena (28.119), dok ga samo još 477 poena deli od 6. mesta najboljih poentera u istoriji NBA lige (Šakil O'Nil 28.596)

Sa klubom iz Teksasa osvojio je šampionsku titlu 2011. godine i bio proglašsen za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Kao član reprezentacije Nemačke osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine i srebro na prvenstvu Evrope 2005. godine u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve