Nova vest
Košarka

Sreda, 02.09.2015.

13:18

Dijamantidis najavio kraj karijere

Legendarni košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis najavio je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

“Odluka je doneta, više ne razmišljam o tome. Želim da igram još jednu sezonu i završim karijeru na najbolji mogući način. Cilj mi je da budem zdrav i pomognem timu da osvoja trofeje. Ako uspemo u tome, to bi bio najbolji završetak karijere za mene”, rekao je Dijamantidis.

Dijamantidis je košarkom počeo da se bavi u Iraklisu, a u redove Panatinaikosa prešao je 2004. godine.

To je život. Doći će novi igrači. Prestaću da igram, ali košarka i Panatinaikos će nastaviti. Ništa se neće promeniti. Osećam se ispunjeno. Još se ne osvrćem, ali imao sam dosta lepih trenutaka tokom karijere, koje iskren da budem nisam očekivao”, dodao je 35-godišnji košarkaš.

Dijamantidis je sa Panatinaikosom devet puta bio prvak Grčke, osvojio je devet nacionalnih Kupova i tri Evrolige – 2007, 2009. i 2011. godine.

Sa reprezentajom Grčke osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. i godinu dana kasnije srebro na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Dijamantidis je uglavnom igrao plejmejkera, ali je mogao da pokrije pozicije beka šutera i niskog krila.

Ljubiteljima košarke ostaće upamćen po izuzetnom pregledu igre i asistencijama, odličnom šutu za tri poena i čvrstoj odbrani.

Šest puta je biran za najboljeg defanzivca Evrolige, trenutno je najbolji asistent u istoriji takmičenja, a 2011. je bio proglašen za najkorisnijeg igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve