Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.08.2015.

22:46

50.000 Sarajlija pozdravilo prvake Evrope

Oko 50.000 građana dočekalo je ispred Vječne vatre u centru Sarajeva kadetsku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je osvojila Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: YouTube screenshot

Mladi košarkaši stigli su na balkon iznad Vječne vatre s kojeg su se obratili okupljenim građanima.

Sve prilazne ulice centru grada su blokirane, a plato Titove ulice ispunjen je do poslednjeg mest. Sa razglasa su puštane navijačke pesme.

"Ne mogu da verujem šta smo uradili, ali mi je sve jasnije kad vidim vas ovde. Hvala vam, volim vas sve. Mi smo svi disali kao jedan 143 dana. Nama je cilj bio da idemo na Svetsko prvenstvo, ali mi smo pokorili Evropu. Nećemo na ovom stati i hvala vam mnogo", rekao je MVP prvenstva Dženan Musa.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH je u finalu Evropskog prvenstva u Kaunasu pobedila domaćina Litvaniju 85:83 i prvi put postala evropski šampion.

"Pre poslednjeg napada pomislio sam koliko samo ljudi gleda taj napad. Odmah sam znao da moram pogoditi. Jednostavno, kada sam šutirao znao sam da će ući. Odlučio sam pogoditi i pogodio sam", rekao je drugi junak finala Sani Čampara.

Musa je inače odmah dobio poziv selektora seniorske selekcije Duška Ivanovića za predstojeće Evropsko prvenstvo u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve