Nova vest
Košarka

Utorak, 04.08.2015.

12:43

Pavlović: Od pleja zavise ostala pojačanja

Sportski direktor Crvene zvezde Mirko Pavlović kaže za 'Sport' da je prioritet kluba dovođenje plejmejkera, od koga će zavisiti i dolazak novih pojačanja.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Tačno tako. Radimo na tome, ali razumljivo ne želimo da izlazimo sa imenima ili da širimo glasine. One mogu da budu opasne i da se izjalove. Imamo ogromnu bazu podataka i tražimo najbolje moguće rešenje za poziciju plejmejkera", počinje Pavlović priču za Sport i dodaje:

"U zavisnosti od tog igrača, tražimo i ostala pojačanja. Pre svega, igrača za spoljne pozicije. U svakom slučaju, poteze koje ćemo povući biće usko vezani za dovođenje plejmejkera".

Tokom ovog leta iz srpskog i regionalnog šampiona otišlo je nekoliko važnih igrača i to u velike klubove – Čarls Dženkins pojačao je Armani Milano, Nikola Kalinić Fenerbahče, Boban Marjanović San Antonio Sparse – a crveno-beli su za poslednju dvojicu preko milion i po evra.

"Odlasci igrača u velike evropske klubove su svakako dokaz dobrog rada i donose nam veliku satisfakciju. Pred nama je sigurno teška sezona, pošto je potrebno nadomestiti odlazak velikog broja igrača, a to će biti jako teško.", jasan je sportski direktor Zvezde.

Posle uspešno okončanog procesa UPPR, Pavlović je dobio novu i još odgovorniju funkciju u klubu sa Malog Kalemegdana.

"Moj deo posla i prethodnih godina je bio da budem uz prvi tim, Dejana Radonjića, njegov stručni štab i igrače. Bio sam na svakom treningu, na svakom putovanju sa ekipom... Posle završetka Unapred predviđenog plana i programa, i funkcija mi se promenila. Sada imam neke dodatne obaveze, ali i veću odgovornost", kaže Pavlović za Sport, "Nastavljam da budem i predstavnik kluba u ABA ligi, KLS i Savezu. Što se tiče sportskih pitanja, tu nastavljamo timski rad, kao i prethodnih sezona, zajedno sa Dejanom Radonjićem i naravno, predsednikom Čovićem. Na kraju ponovo će Dejan, naravno zajedno sa njegovim stručnim štabom biti čovek koji daje završnu reč".

Ipak, prvi transfer, dolazak Sofoklisa Skorcanitisa doneo je veliki osmeh na licima navijača crveno-belih.

"Veliko ime u okvirima evropske košarke. Dolazi jako motivisan, a imali su i taj adut igranja u Evroligi. Verujem da će on i Maik Cirbes biti odličan tandem igrača na poziciji centara", istakao je Pavlović i dodao da se klub ne opterećuje ograničenjem broja stranaca u domaćim takmičenjima, gde smeju da budu registrovana četiri stranca.

"Nismo opterećeni tom problematikom. Naš cilj je da dovedemo kvalitetne igrače. Bilo je različitih kombinacija i sa Amerikancima, Slovencima i drugim strancima tokom prethodnih sezona. Dakle, tražimo kvalitet. Pripreme počinju desetog i na startu će na njima biti dosta mladih igrača iz FMP i juniorskog pogona. Naravno, želimo da što je moguće pre svi budemo na okupu. To ne znači da ćemo da žurimo ili povlačimo ishitrene poteze. U krajnjem slučaju ima dovoljno vremena do početka sezone", kaže on.

Jedan od reprezentativaca iz redova Zvezde, Stefan Jović morao je da napusti pripreme reprezentacije zbog povrede, ali u klubu veruju da će biti spreman za start sezone.

"U stalnom smo kontaktu sa njim. Verujemo da će biti sa nama već od starta. Imao je terapije, a sada je počeo i da trči. Naš medicinski tim i lekari ništa ne prepuštaju slučaju i kod njega nema ništa sporno".

Pojavile su se informacije da bi novi plejmejker crveno-belih mogao da bude Ej Džej Prajs, ali, igrač je bio na radaru Zvezde, nije došlo do dogovora, pa beogradski klub nastavlja potragu za organizatorom igre. Takođe, pojavile su se informacije da bi Amerikanac Kris Rajt (26, 203) mogao bi da bude igrač koji će nadomestiti odlazak Nikole Kalinića. Veliki atleta i izuzetno snažan košarkaš, veći deo karijere je proveo u NBA ligi (Golden Stejt i Milvoki, kao i igranje u razvojnoj NBDL ligi), a prošle sezone je igrao za poljski Turov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve