Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.08.2015.

17:17

Sofo: Uvek sam igrao za velike klubove

Novo pojačanje košarkaša Crvene zvezde Sofoklis Skorcanitis izjavio je da je presrećan zbog dolaska u redove crveno-belih.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je poručio da će na svakoj utakmici davati 110 odsto sebe i svoje energije.

Snažni centar pridružiće se ekipi na pripremama 23. avgusta, a do tada će boraviti u Grčkoj, gde je već počeo sa treninzima za narednu sezonu sa kondicionim trenerom Kostasom Hadžihristosom.

"Veoma sam zadovoljan što dolazim u klub sa tako bogatom tradicijom kao što je Crvena zvezda i u grad u kome se na svakom koraku može osetiti koliku važnost košarka ima za ljude u svakodnevnom životu. Kada me je moj menadžer obavestio da je Crvena zvezda zainteresovana za mene, nijednog trenutka nisam imao sumnju da je to klub u kome bih voleo da igram naredne sezone. Uvek sam igrao za zaista velike klubove i to je i ovog leta tokom prelaznog roka bio moj prioritet, da ponovo igram u velikom klubu", rekao je Skorcanitis za sajt Crvene zvezde.

Grčki internacionalac imao je samo reči hvale i za atmosferu koju prave navijači Zvezde, jer je nekoliko puta igrao protiv crveno-belih.

"Imao sam prilike da u dosadašnjoj karijeri igram pred veoma strastvenim navijacima u Grckoj, Izraelu, Italiji i u dvoranama gde je pravljena izvanredna atmosfera i koje su po uzavrelom ambijentu prepoznatljive širom Evrope. Moram da priznam i da sam oduvek imao specijalan odnos sa navijačima. Zato posebno želim da naglasim da atmosfera koju sam osetio i video kada sam igrao protiv Crvene zvezde u Beogradu nešto je sasvim jedinstveno, čak mogu reći potpuno neverovatno. Zaista ne mogu da dočkam da sve to doživim i budem deo svega toga", istakao je Skorcanitis.

Na pitanje šta navijači mogu od njega da očekuju sledeće sezone, Skorcanitis je naglasio da će "na svakoj utakmici davati 110 odsto sebe i svoje energije".

"Boriću se bukvalno za svaku loptu. Igraću srcem, ne samo svojim telom, da moj tim pobedi u svakom meču", poručio je i dodao da je izrazio želju da u Zvezdi nosi dres sa brojem 21.

On je takodje otkrio i da je imao prilike da pomalo uči srpski jezik.

"Znam za reč - brate. Naučio sam još neke reči u svlacionici Olimpijakosa dok mi je Miloš Teodosić bio saigrač", kazao je Skorcanitis.

Tak košarkaš je prošle sezone nastupao za Makabi iz Tel Aviva, a u Zvezdu dolazi kao zamena za Bobana Marjanovića koji je prešao u San Antonio Sparse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve