Nova vest
Košarka

Sreda, 29.07.2015.

17:25

Testirali ga Sparsi i Voriorsi, pojačao Igokeu

Igokea iz Aleksandrovca dovela je mladog srpskog centra Stefana Nastića.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Getty images

Talentovani Novosađanin u ABA ligu stiže sa univerziteta Stenford, a tokom leta je igrao Letnju ligu za Golden Stejt Voriorse i San Antonio Sparse.

Nastić je sa bosanskohercegovačkim timom potpisao dvogodišnji ugovor, a drugo je pojačanje tima posle još jednog Srbina, Nemanje Krstića.

"Doveli smo perspektivnog igrača, koji posle odlične karijere na Stenfordu, nije uspeo da osigura NBA angažman, ali se nada da bi Igokea mogla da bude jedna usputna stanica za njegov odlazak u NBA. Na tom putu mu ostaje da vredno radi i dokaže potencijal koji poseduje", rekao je direktor Igokee Igor Dodik.

Nastić je bio član U20 reprezentacije Srbije (Bogdan Bogdanović, Nenad Miljenović, Luka Mitrović, Nemanj Dangubić), koja je bila četvrta na EP u Sloveniji 2012. godine.

S druge strane, Krstić je stigao iz Mega Leksa, nakon što nije draftovan za NBA ligu, a prošle sezone je prosečno beležio 4,4 poena uz 1,8 skokova u ABA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve