Nova vest
Košarka

Petak, 24.07.2015.

21:09

Čović: Sačuvali smo ime i tradiciju

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović pričao je nakon Skupštine kluba medijima o imenu, adresi, UPPR, budžetu, BAT zabrani, Nikoli Kaliniću, pojačanjima.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čović je istakao zadovoljstvo uspešno provedenom UPPR-u kojim je klub "sačuvao ime i tradiciju" i ispunjenim ciljevima, te objasnio kako je klub skinuo blokadu BAT.

"Veliko je zadovoljstvo jer smo uspeli da realizujemo sve zacrtano pre četiri godine. Sve adrese ostaju naše adrese (Mali Kamelegdan, Stjepana Supanca, Maršala Tolbuhina), sedište je na Malom Kalemegdanu. Nećemo gubiti vreme i energiju na to. Bilo je onih koji su verovali i onih koji nisu. Vreme je pokazalo. Ispunili smo sve ciljeve, sačuvali smo ime i tradiciju. Oni koji nam spočitavaju adrese, sada znaju gde smo. Nastavićemo da funkcionišemo i rastemo. I trofeje smo doneli da vide da su tu", rekao je Čović.

Zvezda iza sebe ima najuspešniju sezonu u novijoj istoriji, osvojenu triplu krunu i solidan nastup u Evroligi. U sledećoj navijači očekuju novi iskorak.

"Očekuje nas interesantna i teška sezona. Biće korekcije budžeta, od minimum četiri do 5,2-5,7 miliona evra. Zavisi koliko budemo uspešni. Cilj su trofeji, da osvojimo i odbranimo sve trofeje i obezbedimo Evroligu u sezoni 2016/2017", istakao je prvi čovek kluba.

Pre nekoliko dana Zvezda je dobila blokadu BAT na dovođenje igrača zbog dugovanja bivšim članovima, ali je vrlo brzo skinula.

"Mi kao "državni projekat" smo bili dužni Katiću, Simonoviću, Radenoviću i Dragićeviću, i sve smo to izmirili. Kako? Zahvaljujući Bobiju Marjanoviću, koji nije imao nikakve obaveze prema nama, ali je hteo da Zvezda prihoduje od San Antonija 625.000 dolara. Hvala gospodinu (Miodragu) Ražnatoviću (Marjanovićevom agentu, prim. aut). Hvala i igračima što su nas čekali godinu dana, jer smo im dugovali", rekao je Čović.

Poslednjih nedelja se spekuliše i o eventualnim odlascima ključnih igrača iz prošle sezone, pre svih o Nikoli Kaliniću.

"Kalinić je veoma potreban Zvezdi. Nikola Kalinić je igrač Crvene zvezde i hoćemo da ostane. Bilo je razgovora, ali nije bilo zvaničnih ponuda za Nikolu, videćemo. Normalno je i mi da zaradimo, ako bude. Videćemo", objasnio je predsednik crveno-belih spekulacije o interesovanju Fenerbahčea.

U centru pažnje ovog leta je bila i vest o dopingovanom plejmejkeru tima Markusu Vilijamsu.

"Kakva kazna očekuje Vilijamsa? Zaslužena. Veoma mi je žao, ali sve ima svojucenu. U toku je disciplinski postupak, tu smo da pomognemo Markusu koliko možemo, ali takva su pravila", rekao je Čović.

Navijače naravno najviše zanima ko će doći u tim za sledeću sezonu.

"Prija mi što stalno pišete da dovodimo petoricu igrača. Zna se mnogo toga, ali bih bio neozbiljan ako bih vam to sada rekao. Kako budemo završavali, tako ćemo i objavljivati. Razumem nagađanje i znatiželju, to je pozitivna priča, ne ljutim se", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve