Nova vest
Košarka

Subota, 04.07.2015.

14:11

Đorđević: Srbija neće trpeti zbog Panatinaikosa

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević najavio je da neće zapostaviti reprezentaciju jer je preuzeo atinski Panatinakos.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Tanjug/Oksana Toškiæ

Đorđević je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Atinjanima, koje će preuzeti po završetku Evropskog prvenstva u septembru.

Iako su mnogi mislili da to znači da će proslavljeni košarkaš potom napustiti klupu nacionalnog tima Srbije, prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas je to demantovao i istakao da je postignut dogovor o novom, četvorogodišnjem ugovoru.

Imao sam u ugovoru sa Košarkaškim savezom Srbije da mogu da preuzmem klub, a budite sigurni da reprezentacija neće trpeti zbog toga. Sve smo u Atini već sredili, ostalo je još da odem na nekoliko sastanaka, da završimo detalje o početku sezone bez mene. Vratio mi se taj ‘crv’, ponovo me je uhvatila strast za radom. Željan sam košarke”, rekao je Đorđević.

Đorđević je takođe istakao da su ga legende naše košarke naučile da ne preuzima nijedan klub u toku sezone i naglasio da će mu biti velika čast da bude trener Panatinaikosa.

Nas su veliki treneri, uključujući i Dudu Ivkovića, savetovali da ne preuzimamo klubove u toku sezone, tako da to nisam želeo. Sačekao sam kraj sezone i odlučio da prihvatim ponudu grčkog velikana. Panatinaikos je veliko, istorijski ime, klub u kojem je Željko Obradović ostavio bezgraničan trag. Sve to mi imponuje is a velikim entuzijazmom idem tamo”, istakao je selektor Srbije.

Đorđevića za desetak dana očekuje početak priprema sa reprezentacijom koja će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B, u Berlinu, sa Nemačkom, Italijom, Turskom, Španijom i Islandom. Šampionat će biti održan od 5. do 20. septembra, a sama završnica na programu je u Lilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve