Nova vest
Košarka

Utorak, 30.06.2015.

17:35

Đorđević u PAO: Čast i privilegija

Kao što je B92 najavio, selektor Srbije Aleksandar Đorđević zvanično je predstavljen kao novi trener grčkog velikana Panatinaikosa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Đorđevićevi saradnici u Panatinaikosu biće Milan Minić i Sani Bečirović.

"Želim da se zahvalim onima koji su mi ukazali poverenje i omogućili mi šansu da vodim Panatinaikos, što je velika čast i privilegija. Sa entuzijazmom počinjem putovanje sa klubom koji pripada eliti", rekao je Đorđević.

Đorđević je pre nego što je postao selektor Srbije, kao trener radio samo u Italiji, po sezonu u Emporio Armaniju i Benetonu iz Treviza.

"Čelnici kluba su mi saopštili svoje ideje da naprave bazu mladih igrača u Akademiji, što odgovara mojim planovima. Mladi igrači će imati šansu da uče od nas. Svaki veliki klub mora da ima osnovu u kojoj će stvarati mlade igrače za prvi tim. Želimo da ta deca napreduju kao sportisti i ljudi. Imamo bazu igrača koji imaju iskustvo iz grčke lige, Evrolige i reprezentacije. Oni su odlični, biće nam potrebno da dodamo nekoliko delova slagalice", objasnio je Đorđević.

Već se spekuliše i o prvim Đorđevićevim pojačanjima u Atini, navodno želi našeg centra Miroslava Raduljicu, a u PAO bi mogao da se vrati i Stefon Lazme.

Đorđević će pokušati da nastavi sjajnu tradiciju srpskih trenera u Panatinaikosu, jer su Božidar Maljković i Željko Obradović doneli "zelenima" svih šest titula prvaka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve