Nova vest
Košarka

Utorak, 30.06.2015.

14:11

Radonjić na klupi Zvezde još dve godine

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić predvodiće Crvenu zvezdu i u naredne dve sezone.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Radonjić iza sebe ima spektakularnu sezonu, najbolju u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana, u kojoj su osvojena tri trofeja – ABA liga, Kup Srbije i nacionalni šampionat naše zemlje.

’Crveno-beli’ su osvojili prvu titulu državnog prvaka posle 17 godina, dok su u Evroligi postali prvi srpski klub koji je sa pozitivnim skorom prošao u TOP 16 fazu.

Navijači crveno-belih su često osporavali rad Dejana Radonjića, pogoto posle ispadanja u polufinalu ABA lige prošle sezone od Cibone, kao i poraza od Partizana u finalu Košarkaške lige Srbije.

Međutim, popularni Dejo ih je sve razuverio u nedavno okončanoj sezoni, pošto je Zvezda bila daleko najsuperiorniji tim u regionu, pri tom ostvarivši 61 trijumf, najviše u istoriji kluba, i 19 poraza.

Od dolaska u Crvenu zvezdu Radonjić je ukupno ostvario 123 pobede, što ga svrstava na četvrto mesto večne liste Zvezdinih trenera sa najviše trijumfa. Ispred njega su još samo Ranko Žeravica (167 pobeda), Nebojša Popović (146 pobeda), Milan Bjegojević (142 pobede).

Za dve i po godine koliko obavlja funkciju trenera u Zvezdi, Radonjić je osvojio dva Kupa Radivoja Koraća, šampionski prsten ABA lige i titulu prvaka Srbije, a uz plasman u Top 16 fazu Evrolige ima i učešće u polufinalu Evrokupa.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ću nastaviti da radim u Crvenoj zvezdi. Želje rukovodstva kluba i moje ambcijie su se poklopile tako da smo dogovorili saradnju na još dve godine. Prošle sezone smo ostvarili vrhunske rezultate i sada će biti veliki izazov za sve nas da pokušamo da to ponovimo", kratko je prokomentarisao Radonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve